Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Delfoi-opinnot starttaavat tammikuussa

Tule tutustumaan delfoi-metodiin!

Haluatko katsoa yhdessä tulevaisuuteen tai setviä tuntematonta? Delfoi-menetelmässä etukäteen rakennetuilla kyselykierroksilla yhdistetään asiantuntijoiden kommentteja haluttuun teemaan. Asiantuntijat myös kommentoivat toistensa vastauksia. Menetelmä soveltuu erityisesti avoimien kiistakysymysten käsittelyyn.

Vuoden mittaisen Delfoi-koulutuksen rytmi syntyy kuukaisittaisista työpajoista.

Aika: 31. tammikuu 2014 - joulukuu 2014

Sijainti: Helsinki, verkko

Järjestäjä: Hannu Linturi

Koulutukseen voi hypätä mukaan milloin haluaa. Tulevaisuudentutkimuksen verkostoakatemian delfoi-kursseja voi suorittaa halutessaan avoimina yliopisto-opintoina. Suorituksista ja niiden vastaavuuksista voi olla yhteydessä omaan yliopistoon. Mikäli omaa yliopistoa ei ole, kaikki saavat todistukset, jonka voi myöhemmin halutessaan hyväksyttää omassa yliopistossa.

1. JAKSO

Ensimmäisellä vuosijaksolla toteutetaan yhteistyössä Tulevaisuudentutkimuksen verkostoakatemia kanssa kaksi opinnollista ja autenttista Delfoi-tutkimusta, joihin opiskelijoilla on mahdollista osallistua panelistin tai Delfoi-suunnittelijan näkökulmista. Valittavana on kaksi aihepiiriä, joista toinen käsittelee oppimisen tulevaisuutta ja toinen radikaaleja teknologioita.

31.01.-01.02.  Delfoi-prosessien pohjustus ja suunnittelun käynnistäminen
14.02.-15.02. Delfoi-kyselyiden laatiminen ja paneelin valinta
14.03.-15.03. Delfoi-analyysit ja tulokset

Delfoi-kierrokset toteutetaan Delfoi-pajojen välissä.

2. JAKSO

Toisella ja kolmannella jaksolla keskitytään Oppimisen tulevaisuus 2030-barometrin viisivuotismittaukseen ja Futura-lehden teemanumeron 2/2014 -valmisteluun. Alateemoina ovat tulevaisuuden arkeaologia,  systeemikartta ja skenaariot.

11.04.-12.04. Tulevaisuuden arkeologiaa, systeemikarttaa ja skenaarioita
16.05.-17.05. Paneelin ja panelistien valmistaminen
06.06.-07.06. Barometrin vuosipäivitys

Työpajojen välissä ja aikana toteutetaan oppimisen tulevaisuus-barometriin liittyvät kyselykierrokset ja valmistellaan analyyseihin ja tuloksiin liittyviä tekstejä.

3. JAKSO

Kolmannella jaksolla julkaistaan Oppimisen tulevaisuus 2030-barometrin tulokset ja Futura 2/2014 -teemanumero. Heinäkuussa ei järjestetä työpajaa. Elokuun Delfoi-paja järjestetään Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kesäseminaarin yhteydessä. Syyskuussa arvioidaan tulokset ja kehitetään Delfoi-metodin eDelfoi-verkkosovellusta.

4. JAKSO

Neljännellä jaksolla kehitetään tulevaisuustyökaluja Delfoi-tutkimuksen avulla. Lokakuussa suunnitellaan, marraskuussa toteutetaan ja joulukuussa arvioidaan tuloksia.

Kokonaisuudet

Tulevaisuudentutkimukseen voi tehdä yhtä kurssia laajempia suoritus- ja tutkintokokonaisuuksia. Tulevaisuustiedon osalta on luonnosteltu kaksi laajempaa korkea-asteen mallista ja perusopintojen kokoista 12-15 opintoviikon mittaista kokonaisuutta (Delfoi ja Tulevaisuudentutkimus), joista annetaan erillinen todistus. Kahden vuoden väliajoin käynnistetään erillinen Delfoi-managerikoulutus, joka tähtää ammattimaiseen menetelmän managerointiin.

Verkkopalvelut

Ohjelmisto http://edelfoi.fi

Kehittäjäyhteisö http://edelfoi.ning.com

Verkkokurssi online http://otavanopisto.adobeconnect.com/delfoi  (käytössä työpajoissa ja ohjauksissa)

Yhteydenotot

Jenni Linturi (jenni.linturi@otavanopisto.fi)  tai Hannu Linturi (hannu.linturi@otavanopisto.fi)

Kirjoittaja: Jenni Linturi

Add comment

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <p> <u> <i> <b> <strike> <table> <tr> <td> <th> <thead> <tbody> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

BBCode

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • You may use these tags: [b], [define], [h1], [h2], [h3], [h4], [h5], [h6], [hr], [i], [quote], [s], [sub], [sup], [u], [url]
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.