Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Helppo ja varma konsti vapaaehtoisten hankkimiseksi

Paljon tekemistä, mutta vapaaehtoiset vähissä? Tuttu tunne monessa yhdistyksessä. Voisitteko  kuvitella, että yhden yön aikana yhdistykseen voisi löytyä markkinoinnin, sosiaalisen median ja tapahtumajärjestämisen osaaja? 

 

Maanantaina 7.4. Joensuun salsayhdistys Salsa del Este päivitti järjestöpalvelu Jellin sivuille innostavan kuvauksen tarjolla olevista vapaaehtoistehtävistä. Erityisesti tarvittiin apua tapahtumien markkinointiin ja sosiaalisen median käyttöön. Seuraavana päivänä puheenjohtajalle tuli viesti, jossa juuri näiden asioiden osaaja ilmoittautui toimintaan.

 

Vapaaehtoisten johtamiseen perehtynyt puheenjohtaja otti uuteen vapaaehtoiseen heti yhteyttä, sopi tapaamisen ja aloitti perehdytyksen. Ja näin saatiin uusi toimija viemään salsan innostavaa viestiä eteenpäin!

 

Koska ihmisten vapaa-aika on yhä enemmän kortilla, vapaaehtoistoiminta pitää tehdä entistä houkuttelevammaksi ja helposti lähestyttäväksi. Salsa del Este onnistui, koska se oli paketoinut vapaaehtoistehtävänsä selkeiksi ja innostaviksi kokonaisuuksiksi. Jellin sivut olivat sille oikea kanava uusien vapaaehtoisten tavoittamiseen. Jos paikkakunnallasi ei ole omaa sivustoa vapaaehtoistehtäville, niin kokeile ToimintaSuomea.

 

”Hyvähenkinen yhdistys vetää toimijoita puoleensa, huonohenkisessä ei mikään paketointi auta. Näin totesi eräs, myös joensuulainen, järjestötoimija. Tehtävien paketointi on helppo ja johtaminen taas varma, joskaan ei helppo konsti. Hyvän hengen luomisessa auttaa johtamis- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelu. Osallistavat menetelmät tarjoavat käytännön työkaluja ihmisten innostamiseen ja mukaansaamiseen. 

 

Näitä sekä tehtävien paketointia ja rekrytointia harjoitellaan Ratkaisuja vapaaehtoisjohtamiseen -valmennuksessa 

29. - 30.8. Otavan opistolla Mikkelissä. Kaksipäiväinen käytännönläheinen valmennus sopii erityisen hyvin vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille, toiminnanjohtajille ja luottamushenkilöille, jotka kaipaavat käytännönläheisiä työkaluja omaan tehtäväänsä. 

 

Valmentajan saan näiden kurssien osallistujilta aina valtavasti hyviä oivalluksia ja uskomattomia onnistumistarinoita. Onnistumisten jakaminen sekä käytännön menetelmien harjoittelu ovat osallistujapalautteessa eniten esillä: 

 

Kun tulin kurssille, ajattelin etten jaksa tutustua ja tehdä ryhmätöitä. Ne olivat kuitenkin paras anti.” 

 

”Tulen käyttämään arvostavaa haastattelua”

 

Olen valmentanut näistä teemoista satoja alan ammattilaisia ja vapaaehtoisia. Kaipuuni Itä-Suomeen tuo kurssin nyt Mikkeliinja odotan innolla tulevia päiviä.

 

Teksti:

Lari Karreinen

Vapaaehtoistoiminnan ja -johtamisen valmentaja, fasilitaattori

Lisää vinkkejä vapaaehtoistoimintaan www.karreinen.org

Yksi 10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan -kirjan kirjoittajista

 

Kuva:

Senja Multala

Add comment

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <p> <u> <i> <b> <strike> <table> <tr> <td> <th> <thead> <tbody> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

BBCode

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • You may use these tags: [b], [define], [h1], [h2], [h3], [h4], [h5], [h6], [hr], [i], [quote], [s], [sub], [sup], [u], [url]
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.