Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Myyttikestit yhdistää tietoon kokemusta ja taidetta

Myyttikestit on kerran kuukaudessa tapahtuva moniaineksinen happening, jossa yhdistellään tiedollista ja kokemuksellista myyttiaineista. Myyttikestien aloituksessa 29. - 30.3. käsitellään luomismyyttejä. Järjestäjinä toimivat Apajan lisäksi Otavan opisto ja Kriittinen korkeakoulu. Haastattelussa Myyttikestien tausta-ajatusta ja historiaa avaa Minna Vähämäki Otavan opistosta.

Osallistujien kestit

Myyttikesteillä myyttejä lähestytään niin taiteen, alustuksien ja kehollisten kokemusten kuten joogan avulla.

- Tarkoituksena ei kuitenkaan ole pakottaa ketään oman mukavuusalueen ulkopuolelle vaan jokainen voi muuttaa itseään tai maailmaa sen verran kuin on haluja ja kykyä, Vähämäki kertoo.

Tärkeintä Vähämäen mukaan ei ole Myyttikestien formaatin tai kaavan luominen ja sen noudattaminen, vaan ihmisten kerääminen yhteen erilaisten myyttien ääreen.

- Se millaiseksi kulloisetkin myyttikestit muodostuvat, riippuu vahvasti siitä, mitä osallistujat haluavat.

Myyttejä jo vuodesta 2011

Vaikka Myyttikestit ovat uusi tulokas Apajassa, Myyttikestien historia ulottuu vuoteen 2011, jolloin ensimmäinen Myyttikesti järjestettiin Otavan opiston kampuksella Mikkelissä. Järjestäjinä toimivat Otavan opisto ja Kriittinen korkeakoulu. Mikkelin ongelma Myyttikestien kannalta oli kuitenkin syrjäinen sijainti ja osallistujamäärä jäi vähäiseksi. Koska myyttikestien yksi tarkoitus on kerätä mahdollisimman monta myyteistä kiinnostunutta ihmistä yhteen, päätettiin Myyttikestit siirtää Helsinkiin.

Elämän ja kuoleman kysymyksiä

Vähämäen mukaan aikakaudesta tai paikasta riippumatta, ihminen käsittelee myyttien avulla aina samoja elämiseen ja kuolemiseen liittyviä arvoituksia.

- Myyttikestien ajatuksena oli ja on pohtia ja avata erilaisia myyttejä, jotka ovat ajattomia ja jotka vaikuttavat elämäämme näkyvästi tai näkymättömästi.

Tulevilta Myyttikesteiltä Vähämäki toivoo innostavia ja hienoja keskusteluja mahdollisimman erilaisten ihmisten kanssa.

- Tarkoituksena on ollut ja on edelleen myyttien avulla pureutua elämän suuriin kysymyksiin.

 

Teksti Jenni Linturi

Add comment

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <p> <u> <i> <b> <strike> <table> <tr> <td> <th> <thead> <tbody> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

BBCode

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • You may use these tags: [b], [define], [h1], [h2], [h3], [h4], [h5], [h6], [hr], [i], [quote], [s], [sub], [sup], [u], [url]
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.