Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Yhteisömanagerikurssin touhuja

Helmikuussa 2013 aloitti innostunut sekalainen seurue 11 kuukauden tutkimusmatkan yhteisömanagerointiin Otavan Opiston toisella yhteisömanageri-kurssilla. Joukossa oli reilu kymmenen yhteisömanagerin työtä tekevää ja aiheesta kiinnostunutta. Lähitapaamisia meillä oli muutamia Helsingissä ja Jyväskylässä ja muuten tapasimme verkossa. Kurssi perustui vertaisoppimiseen, joten joka kerta joku sai tuoda yhteiseen keskusteluun oman projektinsa. Tästä olikin iso apu, sillä projektit saivat uusia näkökulmia ja aina jollakin oli käytännön kokemus jaettavaksi. Yksi mielenkiintoisista caseista oli YleX:n järjestämän Justin Bieber-tapahtuman liveraportoinnin esittely, paljon kuulimme myös Aarikkan someilusta sekä Mini treasures wikistä.

 

 

Teimme myös yritysvierailuita mielenkiintoisiin paikkoihin kuten Fazer Johanna Janhonen kirjoitti Piilotettu aarre -blogissaan vieralusta. Kurssilla kävi myös vierailevia asiantuntijoita kuten Jaana Nyström kertoi Google+:sta, Otavan Opiston Tommi Issakainen kertoi Google Analyticsin ominaisuuksista, Inflown Oskari Uotinen mittaroinnista ja Kari A. Hintikka tarinoi nettihäiriköistä.

 

Yhteisömangeri-kurssilaiset osallistuivat muun muassa SomeTime2013 tapahtumaan ja olivat siellä talkoovoimina oppimassa samalla uutta. Johanna Janhonen otti CAMDFI-tapahtuman projektipäällikkyyden ja osalla kurssilaisista oli sormensa pelissä myös täällä.

 

 

Yhteisömanageri II -kurssilaisia SomeTimessä 2013. Kuva: Anne Stolt

 

 

Anne Karkulahti kertoi omista kokemuksistaan näin:

 

"Yhteisömanagerikurssilla hatara käsitykseni yhteisömanageriudesta jäsentyi, ja sain ihan konkreettista oppia itse työstä. Opin esimerkiksi, mitä kaikkea se voi tarkoittaa ja mitä taitoja ja arvoja siihen sisältyy. Mihin maailmaan olinkaan sukeltanut? Liisa oli tullut ihmemaahan!

 

Kurssilla oli hyvin erilaisia ja erilaisissa tehtävissä toimivia ihmisiä, jotka kertoivat eri vaiheissa omasta työstään. Keskustelimme niihin liittyvistä kysymyksistä kasvokkain tai verkossa. Opimme yhdessä, sillä jokaisen oma näkökulma toi aina asiaan lisäväriä. Ihmettely toisten kanssa taisi olla kurssin parasta antia.

Kurssijohtajamme Jere Rinne toi alustuksissaan eteemme yhteisömanageroinnista eri puolia purtavaksemme: tapahtumajärjestely, mittaaminen, sisältöstrategia ...

 

Kiehtovaa kurssilla oli se, kuinka se imaisi oppimaan uutta. Toukokuussa toimin uutiskuraattorina SomeTimessä. Syksyllä päädyin suunnittelemaan CMAD-tapahtumaa. Välillä istuin oppimassa oppimisesta verkkokurssilla. Ja nyt teen yhteistä blogia."

 

Kirjoittajat ovat Johanna Janhonen, Anne Karkulahti ja Johanna Hytönen aPajan Yhteisömanageri II -kurssilta.

 

Otavan Opiston aPajassa järjestetään yhteisömanagerikurssi kolmatta kertaa vuonna 2014.

Mikäli olet kiinnostunut kurssista, liity mukaan aPajassa.
 

Add comment

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <p> <u> <i> <b> <strike> <table> <tr> <td> <th> <thead> <tbody> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

BBCode

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • You may use these tags: [b], [define], [h1], [h2], [h3], [h4], [h5], [h6], [hr], [i], [quote], [s], [sub], [sup], [u], [url]
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.