Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Prototyyppi Apaja Canvaksesta

Apaja-Canvas-Luonnos

Olet ehkä kuullut Alex Osterwalderin ja kumppanien kehittämästä Business Model Canvaksesta (BMC)? Se on hyvä työkalu mallintaa omaa bisnestä muutaman ydin kysymyksen avulla, yhdelle sivulle. Tämän BMC:n innoittamana viime kesäkuun aPaja-tapahtumassa Otavan Opistolla kehittelimme yhdessä Johannan kanssa aPaja-canvasta, joka auttaa uusien aPaja-kurssien luomisessa. Olen pyytänyt graafikoltamme Roopelta siistimpää versiota, mutta tässä joka tapauksessa teille jo ensimmäinen prototyyppi aPaja -Canvaksesta, jota voi käyttää omien unelmiesi kurssien ideointiin. Lataa jpg-kuva Canvaksesta (n. 360kb) tästä linkistä.

Idea Canvakseen tuli siitä, kun aloimme pohtia miten voisimme madaltaa kynnystä luoda uusia aPaja-kursseja. aPajan idea on, että juuri sinä voit luoda ja ideoida sellaisen kurssin kuin mille sinä haluaisit osallistua. Ja me autamme toteuttamaan sen. Mitä sinä haluat oppia? Mikä on ollut kaikkien aikojen paras kurssi tai oppimiskokemus sinulle?

Teimme canvaksesta myös Google Formilla Canvaksen pohjalta kyselyn "mitä sinä haluat tehdä ja oppia?", johon voit canvaksestasi ajatukset kirjailla, ja me autamme sitten lisäämään kurssin tänne aPaja-sivulle. Kokeile Google Formia täällä, tai voit myös tsekata aPaja -Canvaksen kysymykset teksitiedostona täältä (Google Doc tai PDF n. 110kb).

Hauskoja ja innostavia hetkiä Canvaksen parissa,

t: aPaja kehittäjä Ville

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Lari Karreinen

Mielenkiintoinen, tätähän täytyy kokeilla. Tämä auttaa myös kehittämään omia koulutuksen- ja toiminnansuunnittelucanvaksiani eteenpäin.

Kiitos kun jaoit,

Lari :)

Add comment

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <p> <u> <i> <b> <strike> <table> <tr> <td> <th> <thead> <tbody> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

BBCode

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • You may use these tags: [b], [define], [h1], [h2], [h3], [h4], [h5], [h6], [hr], [i], [quote], [s], [sub], [sup], [u], [url]
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.