Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Käyttäjän tiedot

Käyttäjän keskustelut

päivämääriä olisi kiva saada pian, jotta pääsen paikalle. Kevät on aikalaisen repaleinen yrittäjällä:)


18.02.2016

Moikka Heidi, hoidetaan homma alkuun. Muutama ihminen olisi hyvä saada mukaan vielä. Mutta startataan anyway maaliskuussa!


28.02.2016

Lukuisista pyynnöistä johtuen aloitus siirretty heinäkuulle - mutta silloin täräytetään käyntiin!


14.03.2016

Hei Ensimmäisessä tapaamisessa mukana olleet! Kaipaisin kokemuksianne/ kommenttejanne. Laitathan niitä tänne mukaan pääsemisen helpottamiseksi.


06.03.2015

Hei Heidi!

Kokemuksien vaihto onkin tärkeää ja hyvä, että kannustat muita siihen. Dokumentoimme yhdessä päivän antia ja yleensä porukka on twiittaillutkin ahkerasti. Tilanteen mukaan katsotaan tehdäänkö tallennetta. Osittain on sellainen meininki, ettei sitä kuhinaa kannata tallentaa. Avataan myös suljettu keskusteluryhmä, jossa voitte jakaa kokemuksia. -Johanna


10.03.2015

Onko jo sovittu milloin aloitetaan?


09.02.2015
Show all 6 comments

Hei Heidi! Päivämääriä ei ole vielä päätetty. Se tehdään lähipäivinä. T. Johanna


10.02.2015

Hei! Eniten porukkaa pääsee paikalle to 26.3. - pe 27.3., joten ensimmäinen lähijakso pidetään silloin Helsingissä. - Johanna


17.02.2015

Hei! En pääse ensimmäiseen lähijaksoon. Miten voin osallistua jatkopäivämäärien valintaan? T:Maija


28.02.2015

Minä myös haluan osallistua lähipäivien valintaan. Koska onsuunnittteilla seuraavat? Entäpä kooste ensimmäisistä, mihin se tulee?


01.03.2015

Hei, ensimmäiseen lähijaksoon voi osallistua myös etänä, mutta jos tämäkään ei onnistu, käy kirjoittamassa omia ajatuksiasi sinua kiinnostavista teemoista sekä jätä omat päivämäärä ehdotuksesi. Laitan kurssi-infon mukana Google Drive dokumentin, jonne voitte käydä näitä ajatuksia kirjaamassa.


03.03.2015

Huomasin koko ajan luulleeni että kurssin aloitus olisi helmikuussa. Onneksi olin väärässä. Aloitamme vasta maalikuussa. Pääsen paikalle.


10.03.2015

Käyttäjän kurssit

Kurssin tärkeintä sisältöä on vertaisoppiminen ja osaamisen jakaminen. Seuraava teema valitaan aina yhdessä tarpeen ja ajankohtaisuuden mukaan. Hyppää mukaan heti, niin päästään alkuun nopeammin. Kurssin aikana työstetään omaa kurssiportfoliota, jonka avulla opittua ja oivallettua voi osoittaa myös muualla.  Master Class ryhmän opinnot pohjautuvat fasilitoituun vertaistyöskentelyyn, jonka tavoitteena on luoda uutta tietoa ja uusia ideoita yhteisömanagerointiin. Tapaamisia on vähintään neljä. Aloitus huhtikuussa ja viimeinen kerta vuoden lopussa. HUOM: sitovat ilmoittautumiset tällä lomakkeella, pelkkä apaja-ryhmään kuuluminen ei riitä. Heti kun osallistujia vähintään kymmenen, ryhmä starttaa. 

 

1. tapaaminen: yhdessä valittu teema +  omat caset (2 pv, 2 - 4 op) 

2. tapaaminen: yhdessä valittu teema +  omat caset (2 pv, 2 - 4 op) 

3. tapaaminen: yhdessä valittu teema + omat caset, portfolion välitsekkaus (2 pv, 2 - 4 op)   

4. tapaaminen: yhdessä valittu teema + kurssiportfolion esittely / vertaisarviointi (2 pv, 2 - 4 op) 

Tapaamisten välillä kurssin sisällöt ja ohjaus etenevät verkossa. 

(Kuva: Pablo Casuariga (CC) 

Jere Rinne, Johanna Hytönen

Mitä yhteisömanagerointi oikein on? Miten sitä tehdään, miten yhteisöt syntyvät, miten niitä johdetaan, motivoidaan, osallistetaan jne. Tutustumme yhteisömanagerin työhön käytönnössä ja opettelemme perustyökalujen käyttöä. Kyseessä voi olla fyysinen ja/tai verkkoyhteisö. Avainasioita kurssilla ovat yhdessä oppiminen, vertaisoppiminen ja kokeilut.

Kurssisuunnitelma luotiin ensimmäisessä lähipäivässä:

26. - 27.3.2015 (Helsinki) Mistä yhteisömanageroinnissa on kyse & kurssisisältöjen suunnittelu yhdessä

Yhteisömanagerin profiili, oma yhteisömanagerin profiilini, millainen yhteisöni on ja ketä siihen kuuluu. Kevyen sisältöstrategian luominen. Oman vuoden mittaisen kehittämistehtävän hahmottaminen.

28. - 29.4.2015 (Tampere) Suunnitelmallisuus & tavoitteet & mittarointi

Kuinka yhteisömanageri suunnittelee työnsä ja ajankäyttönsä? Mitä kurssin aikana jokainen kurssilainen haluaa saada aikaiseksi. Luodaan seuraavia askelia, aikataulua ja toimintasuunnitelmaa. Jokainen luo suunnitelman omasta näkökulmastaan ja se voi olla esim. yhteisön sitouttamissuunnitelma, julkaisusuunnitelma, sisältöstrategia tai muu vastaava. Mietimme miten yhteisömanageri ja juuri sinä itse omassa työssäsi voit asettaa tavoitteita ja mistä tiedät onnistuneesi.

21. - 22.5.2015 (Hämeenlinna)

1.pv kikkakolmoset sitouttamiseen ja osallistamiseen, 2 pv. SomeTime-tapahtumaan osallistuminen.

25. - 26.8.2015 (Mikkeli)

Ensimäisenä päivänä sparraamme toinen toistamme jokaisen omien yhteisömanagerin haasteiden kanssa. Pyrimme löytämään vastauksia kinkkisiin kysymyksiin ja kokeiluita joilla saadan solmut aukeamaan. Toisena päivänä osallistumme Otavan Opiston tapahtumaan Oppimisteknologiat ja tekoäly, koska yhteisömangerin on syytä olla uusimpien tuulten aallon harjalla.

14. - 15.10.2015 Visuaalisuus yhteisömanagerin työssä.

Kuinka yhteisömangeri voi hyödyntää videoita, tarinankerrontaa, infograafeja tai muita visuaalisia keinoja.

2.12.2015 Tulosten analysointi

Pysähdymme katsomaan taaksepäin mitä jokainen kurssilainen on saanut aikaiseksi oman yhteisön eteen. Mitä valintoja on tehty, mikä meni hyvin, missä meni vikaan, mitä opittiin. Mietimme miten yhteisömanageri voi analysoida työnsä tuloksia, mitä dataa on kertynyt ja mitä siitä voidaan oppia.

25. - 26.1.2015 CMADFI-tapahtumaan osallistuminen & oman työn reflektointi (näyttöjen suorittaminen) & kurssin päätös

Sitovat ilmoittautumiset tämän linkin kautta http://www.eventilla.com/event/mZ5qb

HUOM! Ryhmään liittyminen ei riitä ilmoittautumiseksi.

Lisätiedot Johanna Hytönen, 040 167 9885, johanna.hytonen@otavanopisto.fi

 

 

Johanna Hytönen , Jere Rinne

Käyttäjän tapahtumat

Käyttäjä ei ole ilmoittautunut yhteenkään tapahtumaan.