Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Käyttäjän tiedot

Käyttäjän keskustelut

Sumplimme parhaillaan ensimmäisen lähipäivän ajankohtaa. Liity mukaan kurssille niin saat linkin sähköpostiisi. Sitova ilmoittautuminen alkaa myöhemmin erillisellä lomakkeella. -Johanna


03.03.2015

Virallinen ja sitova ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta https://ssl.eventilla.com/event/mZ5qb

Ensimmäinen lähitapaaminen on to 26.3. - pe 27.3., koska silloin pääsee eniten porukkaa paikan päälle. Etäosallistuminen on myös mahdollista.


Vielä mahtuu kurssille mukaan uusia seikkailijoita, joten kutsukaa mukaan tuttuja ja jakakaa viestiä somessa. Kerätään yhdessä huippuporukka kasaan! -Johanna


17.02.2015

Hei, onko lähitapaaminen 26.-27.3. päiväsaikaan? Miten paljon kurssi tulee työllistämään viikoittain, eli onko joka viikko esim. jotain kotitehtäviä?


25.02.2015

Hei Sari!

Kellonajat varmistuvat, kun paikka varmisuu eli ihan lähipäivinä, mutta päivällä tapaamme. Aloitus on luultavasti 10 - 12 välillä torstaina ja jatkamme 16 - 18 asti riippuen aloitusajasta. Perjantaina olemme klo 9.00 - 16.00 lopetamme viimeistään. Kurssin väleissä tapahtuu kurssilaisten omaehtoista toimintaa, jonka tarkoitus on kytkeytyä omaan työhön tai esim. työnhakukampanajaan tai vapaa-ajan toimintaan. Suoritettavia tehtäviä ei ole. Jokaisella olisi hyvä olla jokin fyysinen tai virtuaalinen yhteisö, jonka toimintaa kehittää kurssin ajan. Tämä yhteisö voi olla niin töistä kuin harrastuksista tai vaikkapa kyläyhteisön kehittäminen. Jos et pääse osallistumaan lähipäiviin, voi tehtäväksesi tulla pohtia asioita, joita lähipäivässä tehtiin. Lähipäiviä tulee olemaan vuoden aikana noin 5 kappaletta (2 päivää kerrallaan yleensä).


03.03.2015

Sain muutaman kysymyksen kurssista. Kysykää ihmeessä lisää!


- Millainen kurssi on kyseessä? Kyseessä on peruskurssi yhteisömanageroinnista kiinnostuneille. Suositus on, että jokaisella on jokin yhteisö, jonka kanssa tekee töitä oli se sitten työn tai vapaa-ajan puolelta.


- Kuinka paljon siinä on lähiopetusta ja onko lisäksi verkkoluentoja? Kurssilaiset määrittelevät itse kurssin pituuden ensimmäisellä suunnittelu kerralla. Kaikki muut ryhmät ovat päätyneet noin 10 kuukauden mittaiseen kurssiin. Vähintään yhteen lähitapaamiseen on hyvä osallistua, halutessaan voi osallistua myös etänä. Lisäksi järjestämme verkkokoulutuksia.


- Missä lähiopetus järjestetään? Ensimmäinen kerta järjestetään Helsingissä. Muutoin olemme kiertäneet eri paikoissa sen mukaan mistä osallistujat ovat.


- Montako tapaamiskertaa aikaisemmilla kursseilla on ollut ja ovatko ne viikolla vai viikonloppuisin? Viime vuonna kurssilaiset sopivat kuusi lähitapaamista 11 kuukauden aikana. Tapaamisia oli to-pe sekä pe-la vaihdelle sen mukaan miten ihmiset pääsi parhaiten paikalle. Vaihdeltiin, jotta jokainen pääsee joskus lähipäivään.


- Millaista sisältöä kurssilla on? Sisällöt päättää kurssilaiset itse. Viime vuoden sisällöt näet täältä: http://apaja.otavanopisto.fi/kurssit/yhteisömanageri-iii-kurssi


- Onko se tarkoitettu aktiivisille somen käyttäjille vai aloittelijoille? Kurssin aikana opetellaan uusia juttuja, mutta olisi tärkeää, että olisi tehtävä, jossa oppimaansa voi soveltaa ja kokeilla. Yhteisömanageri toimii myös fyysisissä yhteisöissä ja asiakasrajapinnassa, joten sosiaalinen media ei ole välttämättömyys. Tosin se tukee erinomaisesti fyysisten yhteisöjen toimintaa.


- Minkä hintainen kurssi on? Viime vuonna koko kurssi maksoi 250 euroa. Tätä luokkaa se tulee varmasti nytkin olemaan.


26.01.2015

Liity mukaan kurssille nyt niin saat linkin, jossa sumplitaan aloitusaikaa. -Johanna


26.01.2015

13.6. iltaohjelmassa Molemmilla Olkapäillä -roolipeli noin kello 20.00 - 21.30.


Molemmilla Olkapäillä on liveroolipeli menneisyydestä ja sen vaikutuksesta nykyisyyteen. Se keskittyy ihmisten toiveisiin ja tekemisiin sekä siihen miten pienetkin asiat voivat vaikuttaa suuresti tulevaan.


Pelissä on kahdenlaisia pelaajia; varsinaisia pelihahmoja (n.10-15kpl), jotka pelaavat yhtä iltaa vuonna 1925; varakkaamman väen illallisilla varsinainen syöminen on loppunut ja illanvietto jatkuu intiimimmissä tunnelmissa. Näiden lisäksi peliin tulee jokaista varsinaista pelihahmoa kohden kaksi avointa paikkaa ns. omatunnon äänille, jotka ohjailevat hahmoa vastaantulevissa tilanteissa. Omatunnon äänet on varattu ns. "walk in" pelaajille, eli niitä voi tulla pelaamaan missä vaiheessa peliä tahansa ja niitä voi pelata niin pitkän tai lyhyen ajan kuin haluaa.


Peli soveltuu kokeneempien pelaajien lisäksi myös aloittelijoille ja ihmisille, jotka haluavat vain tulla katsomaan mitä larppaaminen on.


02.06.2014

Viimeinen ilmoittautumispäivä 2.6. eli TÄNÄÄN! Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu tästä linkistä: http://ilmoittautuminen.otavanopisto.fi/karannutta_aikaa_etsimassa_kesa2014


02.06.2014

Virallinen ilmoittautuminen tähän kohtaamiseen tämän linkin kautta, kiitos! http://ilmoittautuminen.otavanopisto.fi/karannutta_aikaa_etsimassa_kesa2014


30.05.2014

Tähän aPajaan on jo muutama ilmoittautunut ja paikkoja on vielä vapaana. Rohkeasti vain kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan!


30.04.2014

Lari kirjoittaa vapaaehtoisten innostamisesta aPajan blogissa: http://apaja.otavanopisto.fi/blog/johanna-hytönen/helppo-ja-varma-konsti-vapaaehtoisten-hankkimiseksi


30.04.2014

Tämä aPaja on jo alkanut. Mikäli olet kiinnostunut tästä aiheesta, ole yhteydessä johanna.hytonen@otavanopisto.fi


07.03.2014

Sivut

Käyttäjän kurssit

Karannutta aikaa etsimässä 13. - 14.6.2014Avoin oppimisen aPaja Otavassa Kaikkina aikoina on koettu tärkeäksi määritellä se, miten ihmisten pitäisi käyttää aikaa. Muutos ihmisen suhtautumisessa aikaan on indikoinut suurempia sosiaalisia ja yhteiskunnallisia muutoksia. Tällä hetkellä meneillään on muutos kiireen korostamisesta hidastamisen arvostamiseen. aPajan toisessa kohtaamisessa pohditaan, mitä tarkoittaa eläminen tässä ajassa. Kuinka omaa ajankäyttöä voi oppia hallitsemaan ja kuinka päästään pois kiireestä? Tarjoamme tilan ja ajan ihmisten kohtaamisille ja merkityksellisille keskusteluille sekä mahdollisuuden suunnitella ja aikatauluttaa omia projekteja ja syksyn oppimisen aPajia.  Ilmoittaudu mukaan nyt!Karannutta aikaa etsimässä_ohjelma_13.-14.6.2014 from Monkey Business®  Tapahtuman kuvaus, puhujien esittely ja tapahtumainfo: 

Karannutta aikaa etsimässä_13.-14.6.2014_materiaali from Monkey Business®  

 

 

Ilmoittaudu mukaan nyt!

Ville Keränen, Minna Vähämäki, Johanna Hytönen, Jenni Linturi, Heli Auvinen

Kiinnostaako Deep Purple, Lec Zeppelin, Beatles, CCR, CSNY, James Taylor, AC/DC, Free jne.?

Oletko aina halunnut oppia Black Dogin riffin?

Miten menikään Rock And Rollin alun rumpufilli?

Kuinka James Taylor soittikaan akustista Fire And Rain -biisissä?

 

Klassisen rockin yhtyesoittokurssi on suunnattu aikuisille rockin harrastajille tai kokonaisille bändeille. Kurssilla käydään läpi bändisoittamisen periaatteita ja se sisältää paljon  bändikohtaista harjoittelua sekä soitinkohtaisia klinikoita perusbändisoittimille (rummut, basso, kitara, laulu). Kurssille tulevilta odotetaan soittimensa perushallintaa.

Kurssi on valmisteilla ja se järjestetään 17. - 19.4.2015 Otavan Opiston kampuksella, Otavantie 2, Otava. Kurssia suunnitellaan yhdessä facebook-ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/198825090303553/

Sitovat ilmoittautumiset kurssille alkaa myöhemmin erillisen linkin kautta.

 

Kurssivetäjät:

Miri Miettinen - aloitti rumpujen-soiton 8-vuoden ikäisenä Varkauden musiikkiopistossa. Sieltä tie vei 13-vuotiaana Helsinkiin, jossa hän kävi ensin Oulunkylän Pop/Jazz opistoa, Helsingin Konservatoriota, mistä matka jatkui Sibelius Akatemian sotilasmusiikkiosastolle. Opintojen jälkeen ensimmäinen bändi oli Broadcast (1980). Sen jälkeen mm. Gringos Locos, Pave Maijanen, Hector, Ben Granfelt Band, Kai Jämsä-yhtye. Miri on opiskellut myös New Yorkin Drummer’s Collectivessa ja Musician Institutessa, Los Angelesissa. Hänellä on mittava ura studiomuusikkona erilaisissa levytyksissä (yli 1800 levytettyä biisiä) ja TV-ohjelmissa. Tällä hetkellä hänet pitää kiireisenä pesti Erja Lyytisen-bändissä.

Kurssia koordinoi Jukka Tikkanen, joka on Otavan Opiston bändilinjan vetäjä ja koulutussuunnittelija. Jukka aloitti musiikin harrastauksen Mikkelin musiikkiopistossa klasissella kitaralla aikoina, jolloin sähkökitaraa ei voinut Mikkelissä opiskella. Sähkökitara oli kuitenkin soitin, joka veti Jukan paikallisiin bändeihin. Lopulta Jukka päätyi Jyväskylän yliopiston kautta koulutussuunnittelijaksi ja toimii Bändilinjan vastuullisena vetäjänä. Pääprojekti tällä hetkellä on Hiljaistenmiestenlaakso, jonka debyyttilevyllä tuottaja/muusikkona toimi Jukka Gustavson (tsekkaa www.hiljaistenmiestenlaakso.fi). Hiljaistenmiestenlaakson ohella Jukka keikkailee Neil Young -tribuuttibändi Lazy Horsessa. Bändilinjalla hän vetovastuun ohella mm. opettaa musiikin teoriaa, biisintekoa ja ohjaa kitaristeja, silloin kun Wäinölä ei ole oppiaan jakamassa.

 

Lisätiedot kurssista Jukka Tikkanen, jukka.tikkanen@otavanopisto.fi, 044 794 5103

Miri Miettinen, miri.miettinen@otavanopisto.fi

Jukka Tikkanen, Miri Miettinen

aPajan ensimmäinen tapahtuma Helsingissä 31.10. - 1.11.2013.

Tervetuloa mukaan!

Ville Venäläinen, Ville Keränen, Johanna Hytönen, Minna Vähämäki, Jenni Linturi
Julkaisujen luominen omista materiaaleista inspiroi ja palkitsee.
Julkaisujen luominen omista materiaaleista inspiroi ja palkitsee.

OPI TEKEMÄÄN LUOVIA JULKAISUJA TIETOKONEELLA

 

Huom! ilmoittautu myös tällä lomakkeella (tarkemmat laskutustiedot)

Kurssilla / työpajoissa opit luomaan upeita julkaisuja. Olipa kyseessä ystäväsi häävideo, firmasi esite, yhdistyksesi blogi, valokuvaesitys matkalta tai kutsu juhliin, tulet onnistumaan. Tietokoneiden ilmaisohjelmistot ovat jo niin käyttäjäystävällisiä, että niillä voi tehdä ammattitason viestintää.

Kurssi alkaa helmikuussa 2015.

Suunnitellut tapaamiset: 

Kurssilla on yhteensä viisi lähiopetussessiota: kolme arki-iltatyöskentelytapaamista sekä yksi viikonloppusessio la-su.

Kevään 2015 aikataulu:

tiistai 24.2. klo 16.30-20.30

tiistai 3.3. klo 16.30-20.30

torstai 5.3. klo 16.30-20.30

lauantai 7.3. klo 9.30-17.00

sunnuntai 8.3. klo 9.30-17.00

Kurssipaikka Helsinki.

Kurssin sisältö:

 • video (iMovie, Live Elokuvatyökalu)
 • valokuvaesitys  (iMovie, Live Elokuvatyökalu)
 • sähköpostilla lähetettävä kutsu (Gimp, Picasa)
 • blogi (Blogspot, WordPress)
 • vapaaehtoinen julkaiseminen internetissä.

Työpajoihin osallistuva oppii luomaan kustannustehokkaasti blogin, valokuvaesityksen, videon, esitteen ja sähköisen kutsun. Esitykset julkaistaan verkossa (vapaaehtoinen) ja pohditaan samalla somessa julkaisemisen etiikkaa. Osallistujia kannustetaan kuvitteellisten harjoitusten sijaan oikeasta elämästä kumpuavien julkaisujen luomiseen. Osallistuminen ei vaadi lainkaan aiempaa kokemusta käytettävistä ohjelmista, joten aloittelijatkin ovat lämpimästi tervetulleita ja saavat huolellista opastusta. Kursseilla käytettävät sovellukset ovat pääasiassa maksuttomia.

Koulutukseen on helppo sitoutua:

 • Työskentely työpajoissa tapahtuu omilla läppäreillä, joten materiaalit kulkevat aina mukana ja töitä voi tehdä muulloinkin kuin lähiopetuksen aikaan.
 • Valmistautuminen ei vaadi suuria ponnistuksia, tarvittavat ohjelmat asennetaan kunkin tietokoneelle kurssin alussa.
 • Jos joku lähitapaaminen jää kurssilla väliin, luennon voi opiskella kurssin netissä julkaistavasta materiaalista tai jättää väliin.
 • Opetus on motivoivaa: ohjaaja ei pidä tylsiä luentoja, vaan työpajoissa keskitytään tekemiseen.
 • Innokkaille on tarjolla syventävää itsenäistä opiskelua.

 

Kurssin vetäjä Juho Matilainen:

Työskentelen freelance-tiedottajana ja viestinnän kouluttajana. Viimeaikoina olen tehnyt videotöitä yhden miehen tuotantotiimillä. Pohjana on monimediajournalismin ja yhteisöviestinnän amk-opinnot. Olen toiminut myös pitkään freelance-toimittajana. Olen kiinnostunut yhteisöllisyydestä, hyvinvoinnista, kehittämisprojekteista ja olen hulluna viestintään.

Nettisivuiltani löytyy referenssejä töistäni ja ansioluetteloni www.juhomatilainen.com

Olen työosuuskunta Lilithin ylpeä jäsen www.lilith.fi

 

Juho Matilainen, juho.matilainen@gmail.com

Tapahtuma on peruttu!

 

 

Oppimisen aPajan kohtaaminen järjestetään jo kolmatta kertaa 30. - 31.10.2014  Otavan Opiston Osuuskunnan tilassa Helsingissä (Annankatu 9 A 11).  Saadun palautteen ja osallistujien toiveiden mukaan kattoteemana kohtaamiselle on hyvinvointi. Näkökulmat vaihtelevat yhteiskuntakriittisestä institutionaaliseen ja henkilökohtaiseen. Valmiita vastauksia ei vaadita vaan olennaisempaa ovat oikeat kysymykset:

 

Onko hyvinvointi pala kakkua, jotakin joka voi loppua?  

Vai loputon avaruus, täynnä miljardeja erilaisia polkuja?

 

Ennenkaikkea olemme kiinnostuneet sinun hyvinvoinnistasi, siitä miten sitä tuet ja mitä siitä ajattelet. Sillä meille hyvinvointi ei ole pala kakkua vaan leipomo, jossa kakut syntyvät.  Tervetuloa hyvinvoimaan kanssamme!

 

 

Alustajat:

Juha Nurmela on sosiologian dosentti ja Tilastokeskuksen erikoistutkija. Hän toimii myös Hyvinvointiyhteiskunnan vaalijat (HYVA ry:n) puheenjohtajana.

Minna Janhonen on erikoistutkija Suomen Työterveyslaitoksella.

Kari A. Hintikka on monialainen verkko-osaaja ja verkostojen tutkija. Tällä hetkellä hän valmistelee väitöskirjaa verkkovoimasta Jyväskylän yliopistoon.

Tapahtuman fasilitoi Kirsi Joenpolvi apunaan aPaja-tiimi.

 

Valmiita vastauksia ei vaadita vaan olennaisempaa ovat oikeat kysymykset.

Ennenkaikkea olemme kiinnostuneet sinun hyvinvoinnistasi, siitä miten sitä tuet ja mitä siitä ajattelet. Sillä meille hyvinvointi ei ole pala kakkua vaan leipomo, jossa kakut syntyvät. Tervetuloa hyvinvoimaan kanssamme! Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ!

 

Aikataulu 30.10. Inspiraatio

12:00 Tervetuloa kohtaamiseen! Aloitussanat ja esittäytyminen

12:45 - 13:15 Juha Nurmela: Hyvinvointiyhteiskunnan synty eli milloin hyvinvoinnista ryhdyttiin puhumaan

13:15 - 13:30 Minna Janhonen, erikoistutkija Suomen Työterveyslaitos: Itsensä johtaminen hyvinvoinnin rakentajana

13:30 - 15:00 Työpaja: Itsensä johtaminen hyvinvoinnin rakentajana, fasilitaattorina Kirsi Joenpolvi

15:00 - 15:30 Kari A. Hintikka: Hyvinvoivana verkostoissa

15:30 - 17:00 Ohjattua työskentelyä

18:00 - 20:00 Illallinen & vapaata illanviettoa

Aikataulu 31.10. Käytäntö

9:00 - 9.30 Minna Vähämäki: Oppimisen aPaja, aikuisten omaehtoinen oppiminen & yhteisöllisyys

9.30 - 11.30 Kipinää yhteisöistä vai toisinpäin?

11:30 - 12:30 Lounas (omakustanteinen)

12:30 - 14:00 Miten syntyy voimaannuttavia yhteisöjä?

14:00 Kahvitarjoilu

14:00 - 16:00 Oman unelma aPajan suunnittelua yhdessä muiden kanssa

 

Tarkemmin pureudumme seuraaviin teemoihin alustusten, keskustelujen ja käytännön tekemisen kautta:

* Oman elämän ja itsensä johtaminen
* Oppimisen suhde hyvinvointiin
* Oppimisen yhteisöllisyys
* Kutsumuksellisen työn tai harrastuksen merkitys yksilön hyvinvoinnille
* Vapaus ja sen rajoittaminen. Kuinka paljon vapaus kasvattaa hyvinvointia esimerkiksi töissä, koulussa tai omassa elämässä. Tarvitaanko hyvinvointiin kuitenkin rajoja?
* Avoimuuden ja läpinäkyvyyden merkityksellisyys.

Kohtaamisen hinta:

1 päivää 29 euroa

2 päivää 45 euroa

Lisämaksusta 30.10. illalliskortti 20 euroa

Kohtaamisessa on kahvitarjoilu, ruokailut ovat omakustanteisia. Mahdollisuus omien eväiden syömiseen.

 

Sitovat ilmoittautumiset TÄSTÄ! (http://www.eventilla.com/event/6366)

Ilmottautuminen ja peruutukset 23.10.2014 mennessä.

Kurssi-ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen 23.10.2014 saakka. Tämän jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta tai poisjäännistä veloitamme puolet (50 %) kurssimaksusta.

 

Lisätietoja tapahtumasta Johanna Hytönen, johanna.hytonen@otavanopisto.fi, 040 167 9885

 

 

 

 

 

Minna Vähämäki, Jenni Linturi, Johanna Hytönen

Reilusti parempi maailma yhdessä tekemällä ja oppimalla -työpaja on osa vuotuista Sosiaalifoorumia, joka järjestetään Helsingissä 26. - 27.4.2014.

 

Työpajan ajankohta on 27.4. klo 13.00 - 14.30.

 

Tapahtumapaikka on Helsingin ruotsinkielinen työväenopisto Arbis, Dagmarinkatu 3. Työpaja järjestetään luokassa numero 22.

 

Työpajan tavoitteena on saada aikaan yhdessä suurempaa vaikuttavuutta kuin kukin yksin toimimalla saa aikaan.

Menetelmänä käytetään Mielenmallipeliä, joka auttaa osallistujia kiteyttämään dialogisesti omia ajatuksiaan yhteistyöstä.

Pelissä käytetään useita eri kiteytys keinoja, esimerkiksi piirtäminen, dialogi ja parikeskustelu.

Mielenmallipelin avulla osallistujat muovaavat ja kiteyttävät uusin tavoin päässään hautuneita ajatuksia.

 

Työpaja on maksuton. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta voit liittyä tämän sivun ryhmään.

 

Tervetuloa mukaan ja ota mukaan kaverisi!

 

Lisätietoa Sosiaalifoorumista täältä.

Lisätietoa Mielenmallipelistä täältä.

 

Työpajan järjestävät Otavan Opisto, Otavan Opiston Osuukunta sekä Monkey Business.

 
Pauliina Jalonen, Henna Kääriäinen
Art of Hosting
Art of Hosting

Art of Hosting and Harvesting Meaningful Conversations - Hosting Participatory Learning

Art of Hosting is a global community of practitioners using integrated participative change processes, methods, maps and planning tools to engage groups and teams in meaningful conversation, deliberate collaboration, and group-supported action for the common good.

What does this mean in practice? The 3 days training will include both theoretical content and experiential learning. We will work with, demonstrate, practice and explore how participatory methodologies can be used as a foundation for collaborative leadership and learning in groups, teams, communities and organizations.

Please see also: http://aohsuomi.wordpress.com

The training includes:

 • Experience of hosting as a core leadership practice
 • Methods, tools, practices as well as theory and stories
 • Support for the work of involving others in meetings, projects, education and decisions
 • A touch to a network of learners and practitioners

Participants will learn to:

 • Design and lead powerful conversations and meetings that result in clearer thinking, intelligent solutions and group coherence
 • Initiate interactive processes to generate fresh thinking, create trust and create shared commitment to wiser actions
 • Facilitate fundamental organizing patterns that invite profound shifts in how we can live and work together
 • Grow your ability to make a positive contribution

Some of the elements and methods we explore and practice:

 • Circle Practice
 • World Café
 • Open Space Technology
 • Storytelling
 • Appreciative Inquiry
 • Pro Action Cafe
 • Systems thinking
 • Interaction and relation design
 • Chaordic Stepping Stones
 • 5 Breaths of Design
 • Harvesting

Registration

Please register using this form: http://ilmoittautuminen.otavanopisto.fi/art_of_hosting_spring2014. Registration due to 31th March 2014. Places are limited – participants will be included in the order of registration.

This registration page is for the moment partly in Finnish. Please click the 'Ilmoittaudu kurssille'(sign up) -button and after that choose 'Liity' (join) in order to sign up for the training. You will receive further information and inquiries about practicalities closer to the event. UPDATE: Please use the registration link above instead.

Registration fees 2014:

 • Normal, double room, all inclusive 485 €
 • Normal, single room, all inclusive 525 €
 • Registration without accommodation 395 €
 • Discounted (student) group fee is available on request. Please consult ville@banana.fi.

All the prices are VAT 0%. VAT will not be added to the fee. If registration is cancelled after last registration date you will be invoiced half of the price.

You are welcome to spread the word!
http://aohsuomi.wordpress.com

Ville Venäläinen, Ville Keranen, Jan-Erik Tarpila, Hanna-Riikka Tuhkanen, Heli Auvinen, Tiina Hoskari, Kirsi Joenpolvi, Esteve Pannetier, Monica Nissen, Rygaudas Guogis

Kurssin tärkeintä sisältöä on vertaisoppiminen ja osaamisen jakaminen. Seuraava teema valitaan aina yhdessä tarpeen ja ajankohtaisuuden mukaan. Hyppää mukaan heti, niin päästään alkuun nopeammin. Kurssin aikana työstetään omaa kurssiportfoliota, jonka avulla opittua ja oivallettua voi osoittaa myös muualla. 

1. tapaaminen: yhdessä valittu teema + yhteisön aktivointi ja innostaminen, omat caset (2 pv, 2 - 4 op) 

2. tapaaminen: yhdessä valittu teema + tarinallistaminen työkaluna ja innostaminen, omat caset (2 pv, 2 - 4 op) 

3. tapaaminen: yhdessä valittu teema + omat caset, portfolion välitsekkaus (2 pv, 2 - 4 op)   

4. tapaaminen: yhdessä valittu teema + kurssiportfolion esittely / vertaisarviointi (2 pv, 2 - 4 op) 

 

Tapaamisten välillä kurssin sisällöt ja ohjaus etenevät verkossa. 

 

Kuva on kuvakaappaus Master Class kurssilaisten Pauliina Mäkelän, Hannele Kalskeen ja Anne Stoltin tekemästä Prezi-esityksestä.

Jere Rinne

"Yhteisömanageri toimii verkossa yrityksen, yhdistyksen tai muun yhteisön viestinnän ja sen asiakkaiden sekä yleisöjen rajapinnassa. Hän tuottaa sisältöjä sekä itsenäisesti että yhdessä asiakkaiden tai muiden asiasta kiinnostuneiden kanssa."

Mitä yhteisömanagerointi on? Tervetuloa mukaan tutkimusmatkalle!

Valtakunnallinen vertaisoppimisen alusta yhteisömanagereille ja siitä kiinnostuneille.

 

Sisällöt kurssille on suunniteltu yhdessä osallistujien kanssa vastaamaan heidän oppimistavoitteisiinsa.

 

Ennakkotehtävä: omien oppimistavoitteiden hahmottaminen, oma kehittämistehtävä koulutuksen ajaksi.

 

1. Lähitapaaminen 21. - 22.2.2014 Helsingissä

Mitä on yhteisömanagerointi, mitä taitoja tarvitaan, mitä oppimistavoitteita osallistujilla on. Kurssin sisältöjen ja aikataulun suunnittelu yhteisöllisesti.

 

Verkkokoulutus 3.4.2014: Google Plus. Asiantuntijana Jaana Nyström

 

2. Lähitapaaminen 11. - 12.4.2014 Jyväskylässä

Teema: Fyysisten ja virtuaalisten yhteisöjen syntyminen, johtaminen, motivointi, palkitseminen.

Asiantuntijoina:

Sari Naappi, Matara, Yhteisökoordinaattorin työ Mataran Kansalaistoiminnankeskuksessa.
Yritysvierailu Descom Petra Sievinen @petrasi ja Minna Liminka @MinnaLiminka

Minna Janhonen, erikoistutkija, Työterveyslaitos @minnajanhonen Fyysiset yhteisöt ja yhteisöllisyys

Case: Minna Jahonen @minnaisa , yhteisömanageri Boost Turku: Boost Turku fyysisenä yhteisönä & opit San Franciscon matkasta.

 

Verkkokoulutus 23.4.2014: Virtuaaliyhteisöt. Asiantuntijana Johanna Janhonen, Piilotettu Aarre

 

3. Lähitapaaminen 16. - 17.5.2014 Turussa

Teema: Sisältöstrategia

Asiantuntijana Minna Valtari, Someco Oy @minnavaltari

17.5. osallistumme SomeTime 2014 tapahtumaan

 

4. Lähitapaaminen 13. - 14.6.2014 Otavassa

Karannutta aikaa etsimässä -kohtaaminen. Ajan ja arjen hallinta sekä tietoinen läsnäolo.

 

5. Lähitapaaminen 18. - 19.9. Vierumäellä

Teema: Youtuben hyödyntäminen, videoiden tekeminen.

Asiantuntijoina Timo Korpi, Toni Nummela

Marianne Heikkinen & Jere Lauha, Otavan Opisto

 

Verkkokoulutus: SoMe ja katastrofitilanteet. Asiantuntijana Kari A. Hintikka.

 

6. Lähitapaaminen 23. - 24.10.2014 Helsingissä

Teema: Tulosten mittaaminen, analysointi ja tavoitteellisuus

Asiantuntijoina:

Oskari Uotinen, Intosome Oy

Reetta Lehto & Hanne Kautto, Yleisradio

 

7. Lähitapaaminen 5.12.2013 Helsingissä

Tutkimusmatkan reflektointi, mitä tapahtunut ja mennyt käytäntöön. Mahdollisesti näyttöjen tekeminen.

 

 

Lisätietoja kurssista antaa

Johanna Hytönen, Otavan Opisto

040 167 9885, johanna.hytonen@otavanopisto.fi

 

Liity mukaan yhteisömangeriryhmiin LinkedInissä ja Facebookissa.

Community Manager Appreciation Day on vuosittain järjestettävä yhteisömanagereiden tapahtumapäivä. CMADFI-tapahtuma pidetään ma 27.1.2014 Hämeenlinnassa. Lisätietoja tapahtumasta.

Johanna Hytönen

Mitä yhteisömanagerointi oikein on? Miten sitä tehdään, miten yhteisöt syntyvät, miten niitä johdetaan, motivoidaan, osallistetaan jne. Tutustumme yhteisömanagerin työhön käytönnössä ja opettelemme perustyökalujen käyttöä. Kyseessä voi olla fyysinen ja/tai verkkoyhteisö. Avainasioita kurssilla ovat yhdessä oppiminen, vertaisoppiminen ja kokeilut.

Kurssisuunnitelma luotiin ensimmäisessä lähipäivässä:

26. - 27.3.2015 (Helsinki) Mistä yhteisömanageroinnissa on kyse & kurssisisältöjen suunnittelu yhdessä

Yhteisömanagerin profiili, oma yhteisömanagerin profiilini, millainen yhteisöni on ja ketä siihen kuuluu. Kevyen sisältöstrategian luominen. Oman vuoden mittaisen kehittämistehtävän hahmottaminen.

28. - 29.4.2015 (Tampere) Suunnitelmallisuus & tavoitteet & mittarointi

Kuinka yhteisömanageri suunnittelee työnsä ja ajankäyttönsä? Mitä kurssin aikana jokainen kurssilainen haluaa saada aikaiseksi. Luodaan seuraavia askelia, aikataulua ja toimintasuunnitelmaa. Jokainen luo suunnitelman omasta näkökulmastaan ja se voi olla esim. yhteisön sitouttamissuunnitelma, julkaisusuunnitelma, sisältöstrategia tai muu vastaava. Mietimme miten yhteisömanageri ja juuri sinä itse omassa työssäsi voit asettaa tavoitteita ja mistä tiedät onnistuneesi.

21. - 22.5.2015 (Hämeenlinna)

1.pv kikkakolmoset sitouttamiseen ja osallistamiseen, 2 pv. SomeTime-tapahtumaan osallistuminen.

25. - 26.8.2015 (Mikkeli)

Ensimäisenä päivänä sparraamme toinen toistamme jokaisen omien yhteisömanagerin haasteiden kanssa. Pyrimme löytämään vastauksia kinkkisiin kysymyksiin ja kokeiluita joilla saadan solmut aukeamaan. Toisena päivänä osallistumme Otavan Opiston tapahtumaan Oppimisteknologiat ja tekoäly, koska yhteisömangerin on syytä olla uusimpien tuulten aallon harjalla.

14. - 15.10.2015 Visuaalisuus yhteisömanagerin työssä.

Kuinka yhteisömangeri voi hyödyntää videoita, tarinankerrontaa, infograafeja tai muita visuaalisia keinoja.

2.12.2015 Tulosten analysointi

Pysähdymme katsomaan taaksepäin mitä jokainen kurssilainen on saanut aikaiseksi oman yhteisön eteen. Mitä valintoja on tehty, mikä meni hyvin, missä meni vikaan, mitä opittiin. Mietimme miten yhteisömanageri voi analysoida työnsä tuloksia, mitä dataa on kertynyt ja mitä siitä voidaan oppia.

25. - 26.1.2015 CMADFI-tapahtumaan osallistuminen & oman työn reflektointi (näyttöjen suorittaminen) & kurssin päätös

Sitovat ilmoittautumiset tämän linkin kautta http://www.eventilla.com/event/mZ5qb

HUOM! Ryhmään liittyminen ei riitä ilmoittautumiseksi.

Lisätiedot Johanna Hytönen, 040 167 9885, johanna.hytonen@otavanopisto.fi

 

 

Johanna Hytönen , Jere Rinne

Käyttäjän tapahtumat

Blogit

Apaja-yhteisön toinen yhteinen kokoontuminen järjestettiin Otavan opistossa 14.-15.6
Julkaistu: 11.08.2014
Delfoi- paja on kudelma Tulevaisuuden tutkimuksen verkostoakatemian Delfoi- menetelmän avointa verkkokurssia ja kerran kuussa Annankadulla ja Mikkelissä järjestettävää pajatoimintaa.
Julkaistu: 11.02.2014
                 
Julkaistu: 04.06.2014
Tule tutustumaan delfoi-metodiin!
Julkaistu: 16.01.2014
Myyttikestit on kerran kuukaudessa tapahtuva moniaineksinen happening, jossa yhdistellään tiedollista ja kokemuksellista myyttiaineista.
Julkaistu: 22.04.2014
Myyttikestit on kerran kuukaudessa tapahtuva moniaineksinen happening, jossa yhdistellään tiedollista ja kokemuksellista myyttiaineista. Myyttikestien aloituksessa 29. - 30.3. käsitellään luomismyyttejä.
Julkaistu: 18.03.2014
Paljon tekemistä, mutta vapaaehtoiset vähissä? Tuttu tunne monessa yhdistyksessä.
Julkaistu: 30.04.2014
Helmikuussa 2013 aloitti
Julkaistu: 19.12.2013
Viikolla 48 OPS-välit
Julkaistu: 10.12.2013
Otavan opisto järjestää kerran viikossa Ops-välitunnin, jossa keskustellaan Oppimisen tulevaisuus -barometrin väitteistä. Ops-välitunnit ovat osa Opetushallituksen rahoittamaa kaksivuotista opetussuunnitelmatyöhön keskittyvää pedagogista täydennyskoulutushanketta. Viikon 47 väitteenä oli ruokailun tuominen osaksi oppisisältöjä.
Julkaistu: 03.12.2013