Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Delfoi- paja

  • Kurssi alkaa: 
    Kurssi on päättynyt
  • Kurssin vetäjät:

  • Hinta: 
    Kurssia ei ole vielä hinnoiteltu

 

 

Delfoi-koulutuksen vuosikello on jaettu neljään jaksoon, joilla toteutetaan omat opinnolliset Delfoi-prosessinsa. Kaikissa Delfoi-pajoissa käsitellään myös yksilöllisiä tutkimussuunnitelmia ja toteutuksia.

 

1. JAKSO

 

Ensimmäisellä vuosijaksolla toteutetaan yhteistyössä Tulevaisuudentutkimuksen verkostoakatemian kanssa kaksi opinnollista ja autenttista Delfoi-tutkimusta, joihin opiskelijoilla on mahdollista osallistua panelistin tai Delfoi-suunnittelijan näkökulmista. Valittavana on kaksi aihepiiriä, joista toinen käsittelee oppimisen tulevaisuutta ja toinen radikaaleja teknologioita.

 

31.01.-01.02.  Delfoi-prosessien pohjustus ja suunnittelun käynnistäminen

 

14.02.-15.02. Delfoi-kyselyiden laatiminen ja paneelin valinta

14.03.-15.03. Delfoi-analyysit ja tulokset

 

Delfoi-kierrokset toteutetaan Delfoi-pajojen välissä.

 

 

2. JAKSO

 

Toisella ja kolmannella jaksolla keskitytään Oppimisen tulevaisuus 2030-barometrin viisivuotismittaukseen ja Futura-lehden teemanumeron 2/2014 -valmisteluun. Alateemoina ovat tulevaisuuden arkeaologia,  systeemikartta ja skenaariot.

 

11.04.-12.04. Tulevaisuuden arkeologiaa, systeemikarttaa ja skenaarioita

 

16.05.-17.05. Paneelin ja panelistien valmistaminen

06.06.-07.06. Barometrin vuosipäivitys

 

Työpajojen välissä ja aikana toteutetaan oppimisen tulevaisuus-barometriin liittyvät kyselykierrokset ja valmistellaan analyyseihin ja tuloksiin liittyviä tekstejä.

 

 

3. JAKSO

 

Kolmannella jaksolla julkaistaan Oppimisen tulevaisuus 2030-barometrin tulokset ja Futura 2/2014 -teemanumero. Heinäkuussa ei järjestetä työpajaa. Elokuun Delfoi-paja järjestetään Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kesäseminaarin yhteydessä. Syyskuun pajassa arvioidaan tulokset ja kehitetään Delfoi-metodin eDelfoi-verkkosovellusta.

 

4. JAKSO

 

Neljännellä jaksolla kehitetään tulevaisuustyökaluja Delfoi-tutkimuksen avulla. Lokakuussa suunnitellaan, marraskuussa toteutetaan ja joulukuussa arvioidaan tuloksia.

Kokonaisuudet

 

Tulevaisuudentutkimukseen voi tehdä yhtä kurssia laajempia suoritus- ja tutkintokokonaisuuksia. Tulevaisuustiedon osalta on luonnosteltu kaksi laajempaa korkea-asteen mallista ja perusopintojen kokoista 12-15 opintoviikon mittaista kokonaisuutta (Delfoi ja Tulevaisuudentutkimus), joista annetaan erillinen todistus. Kahden vuoden väliajoin käynnistetään erillinen Delfoi-managerikoulutus, joka tähtää ammattimaiseen menetelmän managerointiin.

 

 

Verkkopalvelut

 

Ohjelmisto http://edelfoi.fi

Kehittäjäyhteisö http://edelfoi.ning.com

Verkkokurssi online http://otavanopisto.adobeconnect.com/delfoi  (käytössä työpajoissa ja ohjauksissa)

 

Yhteydenotot

 

Jenni Linturi (jenni.linturi@otavanopisto.fi)  tai Hannu Linturi (hannu.linturi@otavanopisto.fi)

 

Keskustele kurssista

Yhtään kommenttia ei ole vielä kirjoitettu. tai Luo tunnukset kirjoittaaksesi kommentin.

Kurssin osallistujat

Kurssin tapahtumat

Kurssilla ei ole tapahtumia.