Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Kansalaisyhteiskunnan muutosagentit

  • muutosagenttikuva
  • Kurssi alkaa: 
    Kurssi on päättynyt
  • Kurssin vetäjät:

    • Pauliina Jalonen
  • Hinta: 
    150€

Kansalaisyhteiskunnassa tapahtuu: kansalaisten uudet barrikadit synnyttävät Ravintolapäiviä, Siivouspäiviä, Kaljakelluntaa ja Tahdon-kampanjaa. Samalla partiolaiset ja martat kasvattavat jäsenmääriään. Miten mennä mukaan tähän muutokseen, mitä opittavaa meillä on toisten kokemuksista ja mitä opetettavaa sinulla on muille?

Olemme kokoamassa vaikuttavan kansalaisuuden kurssia alkamaan tammikuun lopusta. aPaja-mallilla tehtävä opintokokonaisuus suunnitellaan alustavasti yhdessä aiheesta kiinnostuneiden kanssa ja loppufiilaus tehdään osallistujien kanssa.

Ensimmäinen tapaamiskerta on 28.-30.1. Lahden kansanopistossa (Harjukatu 46, torstaista noin puolesta päivästä lauantaina noin puoleen päivään, tarkennamme ohjelmaa tammikuussa). Alustavasti suunnitteilla on noin 6 lähitapaamista (Lahden lisäksi Helsingissä sekä mahdollisia kiinnostavia vierailukohteita) sekä etä/verkkotyöskentelyä tammikuusta loka-marraskuulle. Apaja-mallin mukaisesti koulutus suunnitellaan osallistujien kesken, joten tarkka ohjelma varmistuu vasta ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen.

Kurssin kokonaishinta on 150 eur, mutta 10.1. asti ilmoittautumisille early bird -hinta 130 eur. Olemme varanneet myös muutaman ilmaispaikan, kysy niistä (työttömät ym.).

Tsekkaa käytyjä keskusteluja ja kommentoi ja ehdota ohjelmaa. Miten ylläpitää kipinää? Miten keskittyä toimintaan ja tekemiseen byrokratian tai identiteetin rakentamisen sijaan? Oppimisen teemoissa on mm. uudet tavat organisoitua, laillisen ja laittoman toiminnan rajanvedon pohdinta mutta myös kansalaistoiminnan peruskauraa viestinnästä ja rahoituksesta. Työstetään omia projekteja ja sparrataan muiden ideoita eteenpäin.

Mikä sinua kiinnostaa, tai mitä meidän pitäisi sisällyttää? Jaa ideasi ja kommentoi muiden ajatuksia täällä.

Koulutuksen järjestävät Lahden kansanopisto, osuuskunta Törmäämö ja Otavan Opiston Osuuskunta.

Lisätietoja: Pauliina Jalonen, pauliina.jalonen@otavanopisto.fi, 045-873 2828

 

 

Keskustele kurssista

Oletan, että muutosagenttien olisi hyvä tutustua menneissiin muutoksiin ja viime aikaisiin muutoksiin tilastojen avulla. Myös Tampereen yliopisotn yhteydessä olevassa tietoarkistossa on paljon kiintoisia kyselyaineistoja suomalaisista. Erilaiset simulaatio ohjelmat voisivat myös olla hyödyllisiä (SISU malli yms.) "Sinun täytyy tietää kaikki" kuten laulussa sanotaan , koskee valitettavasti muutosagentteja. Todistamistaakkaan ei apua tule valtaapitäviltä.


06.01.2016