Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Klassisen rockin bändikurssi

 • Kurssi alkaa: 
  Kurssi on päättynyt
 • Kurssin vetäjät:

  • Jukka Tikkanen
  • Miri Miettinen
 • Hinta: 
  Kurssia ei ole vielä hinnoiteltu

Kiinnostaako Deep Purple, Lec Zeppelin, Beatles, CCR, CSNY, James Taylor, AC/DC, Free jne.?

Oletko aina halunnut oppia Black Dogin riffin?

Miten menikään Rock And Rollin alun rumpufilli?

Kuinka James Taylor soittikaan akustista Fire And Rain -biisissä?

 

Klassisen rockin yhtyesoittokurssi on suunnattu aikuisille rockin harrastajille tai kokonaisille bändeille. Kurssilla käydään läpi bändisoittamisen periaatteita ja se sisältää paljon  bändikohtaista harjoittelua sekä soitinkohtaisia klinikoita perusbändisoittimille (rummut, basso, kitara, laulu). Kurssille tulevilta odotetaan soittimensa perushallintaa.

Kurssi on valmisteilla ja se järjestetään 17. - 19.4.2015 Otavan Opiston kampuksella, Otavantie 2, Otava. Kurssia suunnitellaan yhdessä facebook-ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/198825090303553/

Sitovat ilmoittautumiset kurssille alkaa myöhemmin erillisen linkin kautta.

 

Kurssivetäjät:

Miri Miettinen - aloitti rumpujen-soiton 8-vuoden ikäisenä Varkauden musiikkiopistossa. Sieltä tie vei 13-vuotiaana Helsinkiin, jossa hän kävi ensin Oulunkylän Pop/Jazz opistoa, Helsingin Konservatoriota, mistä matka jatkui Sibelius Akatemian sotilasmusiikkiosastolle. Opintojen jälkeen ensimmäinen bändi oli Broadcast (1980). Sen jälkeen mm. Gringos Locos, Pave Maijanen, Hector, Ben Granfelt Band, Kai Jämsä-yhtye. Miri on opiskellut myös New Yorkin Drummer’s Collectivessa ja Musician Institutessa, Los Angelesissa. Hänellä on mittava ura studiomuusikkona erilaisissa levytyksissä (yli 1800 levytettyä biisiä) ja TV-ohjelmissa. Tällä hetkellä hänet pitää kiireisenä pesti Erja Lyytisen-bändissä.

Kurssia koordinoi Jukka Tikkanen, joka on Otavan Opiston bändilinjan vetäjä ja koulutussuunnittelija. Jukka aloitti musiikin harrastauksen Mikkelin musiikkiopistossa klasissella kitaralla aikoina, jolloin sähkökitaraa ei voinut Mikkelissä opiskella. Sähkökitara oli kuitenkin soitin, joka veti Jukan paikallisiin bändeihin. Lopulta Jukka päätyi Jyväskylän yliopiston kautta koulutussuunnittelijaksi ja toimii Bändilinjan vastuullisena vetäjänä. Pääprojekti tällä hetkellä on Hiljaistenmiestenlaakso, jonka debyyttilevyllä tuottaja/muusikkona toimi Jukka Gustavson (tsekkaa www.hiljaistenmiestenlaakso.fi). Hiljaistenmiestenlaakson ohella Jukka keikkailee Neil Young -tribuuttibändi Lazy Horsessa. Bändilinjalla hän vetovastuun ohella mm. opettaa musiikin teoriaa, biisintekoa ja ohjaa kitaristeja, silloin kun Wäinölä ei ole oppiaan jakamassa.

 

Lisätiedot kurssista Jukka Tikkanen, jukka.tikkanen@otavanopisto.fi, 044 794 5103

Miri Miettinen, miri.miettinen@otavanopisto.fi

Keskustele kurssista

Yhtään kommenttia ei ole vielä kirjoitettu. tai Luo tunnukset kirjoittaaksesi kommentin.

Kurssin tapahtumat

Kurssilla ei ole tapahtumia.