Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Vapaaehtoisjohtamisen ratkaisuja

  • Valmennuksessa käytetään paljon osallistavia menetelmiä.
  • Kurssi alkaa: 
    Kurssi on päättynyt
  • Kurssin vetäjät:

    • Lari Karreinen
  • Hinta: 
    150€

Kurssin ajankohta ja paikka

29.-30.8.2014, Otavan Opisto, Mikkeli

Kurssin sisältö

Vapaaehtoiset toimivat jos heitä huvittaa. Mitä voin tehdä, jotta muut motivoituisivat ja toimisivat?

Tästä käytännönläheisestä valmennuksesta saat työkalut, joita voit käyttää heti omassa tehtävässäsi. Tämä käytäntöä ja teoriaa yhdistävä valmennus sopii sinulle vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, toiminnanjohtaja tai luottamushenkilö.

”Jos se on noin helppoa, niin kyllä minä sitten...” Innostavat ja elämäntilanteeseen sopivat tehtävät napataan. Käymme läpi parhaat keinot, joilla saada lisää porukkaa mukaan. Paketoimme yhdessä osallistujien tehtäviä pieniksi ja suuriksi houkutteleviksi kokonaisuuksiksi ja käymme läpi parhaita rekrytointikäytäntöjä.
Kun vapaaehtoiset on saatu paikalle, heidät täytyy myös pitää tyytyväisinä, auttaa löytämään yhteiset tavoitteet, tukea, valmentaa ja ratkoa pulmatilanteet. Saat vapaaehtoisjohtamisen perusteiksi ratkaisukeskeisen valmentamisen lisäksi neljää kulmakiveä: luottamuksen rakentaminen, yksilöllinen kohtaaminen, innostava motivointi ja älyllinen haastaminen. Lisäksi valmennuksessa jaetaan parhaita käytäntöjä vertaisten kesken.

Varoitus 1: valmennus sisältää paljon käytännönläheisiä osallistavia harjoituksia. Osallistujat pääsevät itse kokeilemaan osallistavien menetelmien käyttöä, jotta niitä olisi helpompi soveltaa myös omassa toiminnassa myöhemmin. Tänne ei tulla nukkumaan luennoilla vaan oppimaan tekemällä. :)

Varoitus 2: monet aikaisemmat kurssin käyneet luottamushenkilöt ovat kertoneet käyttävänsä näitä taitoja myös työelämässä. Tämä saattaa muuttaa käsitystäsi ihmisten johtamisesta.

Valmennus syventää suositun 10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan -kirjan teemoja. Voit vilkaista etukäteen aiheita:

Kurssimaksu on 150 € (sis. koulutuksen ja kurssiohjelman mukaiset ateriat).

Tee sitovat ilmoittautumiset täällä.

 

Kurssi-ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen 22.8.2014 saakka. Tämän jälkeen tapahtuneesta  peruutuksesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet kurssimaksusta sekä  varatun majoituksen hinnasta.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Keskustele kurssista

Tähän aPajaan on jo muutama ilmoittautunut ja paikkoja on vielä vapaana. Rohkeasti vain kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan!


30.04.2014

Lari kirjoittaa vapaaehtoisten innostamisesta aPajan blogissa: http://apaja.otavanopisto.fi/blog/johanna-hytönen/helppo-ja-varma-konsti-vapaaehtoisten-hankkimiseksi


30.04.2014

Tämä aPaja löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/1409362792647879/?context=create#

Liity mukaan.


Twitterissä voit keskustella aiheesta käyttämällä seuraavia yleisesti käytettyjä hastageja #järjestösome #järjestöt #apaja


12.02.2014

Tervetuloa mukaan kehittämään vapaaehtoistyön johtamista!

Mitä sinä toivot tältä kurssilta ja minkälaisia oppimistavoitteita sinulla on?

Kerro ajatuksesi jotta voimme tehdä entistä paremman kurssin juuri sinulle.


12.02.2014

Kurssin osallistujat

Kurssin tapahtumat

Kurssilla ei ole tapahtumia.