Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Yhteisömanageri

  • Kurssi alkaa: 
    Kurssi on päättynyt
  • Kurssin vetäjät:

  • Hinta: 
    400€

Mitä yhteisömanagerointi oikein on? Miten sitä tehdään, miten yhteisöt syntyvät, miten niitä johdetaan, motivoidaan, osallistetaan jne. Tutustumme yhteisömanagerin työhön käytönnössä ja opettelemme perustyökalujen käyttöä. Kyseessä voi olla fyysinen ja/tai verkkoyhteisö. Avainasioita kurssilla ovat yhdessä oppiminen, vertaisoppiminen ja kokeilut. 

Lataa tästä lyhyt esite ja alustava kurssin ohjelma (PDF) 

Ilmoittautuminen ja hinta

Kurssin hinta on 400 euroa. Sekään vielä päätä huimaa, sillä kurssilla tulee olemaan yhteensä tarjolla 16 (8 x 2pv) lähipäivää niin, että homma huipentuu tammikuussa järjestettävään kansainväliseen yhetisömanageripäivään ja teidän mahdollisiin näyttötöihinne. Näin ollen yhden lähipäivän hinnaksi jää 25€. Lähipäivät toteutetaan noin kerran kuussa kahtena peräkkäisenä päivänä. Hinta ei sisällä matka- ja majoituskuluja. 

Sitova ilmoittautuminen tehdään tällä lomakkeella. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan sadan euron ilmoittautumismaksu, joka varaa paikan teille. Jos esimerkiksi työnantaja tarvitsee laskun koko summasta, niin olkaa yhteydessä suoraan minuun.  

Kurssin rakenne ja suorittaminen

Tapaamiset järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä, mutta tiettyihin tapahtumiin sidotut kerrat saattavat olla muualla. Ohjelmassa on ainakin yksi tapaaminen Mikkelissä syyskuussa (päivät tarkentuvat myöhemmin) sekä ehkä Tampereella ja / tai Jyväskylässä. Lähes kaikkiin on mahdollista osallistua myös verkossa, mutta toivoisin todella paljon, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle ensimmäisellä kerralla. Edellisiltä kursseilta olen huomannut, että mitä nopeampi ryhmäytyminen tapahtuu, sitä antoisampi kurssi on kaikille. Ensimmäinen tapaaminen on 7. – 8. huhtikuuta kello 10:00 – 16:00 Helsingissä. Osoite Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10. 

Harvat pystyvät osallistumaan kurssin kaikkiin tapaamisiin, mutta koska koulutus on omaehtoista aikuisopiskelua, niin siihen ei ole mitään pakottavaa tarvettakaan. Kun saamme yhdessä teemoitettua tapaamiset teidän tarpeiden mukaan, niin voitte oman harkinnan mukaan tehdä valintoja mikä on tärkeää, mihin osallistua verkossa tai mihin teemaan perehtyä esimerkiksi tallenteen avulla. Myös lopun näyttöosuus on täysin harkinnanvarainen, mutta suosittelen sen tekemistä lämpimästi. Informoin lisää ekalla tapaamisella. 

Sisältösuunnittelun lisäksi sovitaan teille parhaat päivät seuraaville tapaamisille kurssin loppuajaksi. Eri kursseilla on käytetty hieman erilaisia ratkaisuja, toiset ovat toivoneet enemmän arkipäiviin osuvia tapaamisia, toiset taas esimerkiksi perjantai – lauantai yhdistelmiä. Rytmi on kuitenkin kerran kuussa. Tällä tapaa pyrimme löytämään ratkaisun, joka takaa kaikille riittävästi mahdollisuuksia osallistua. 

Muistakaa myös, että sisältötoiveita ja muita voi jo esittää vaikka tähän dokumenttiin

Apaja-konseptista

Apaja-konsepti tuntuu aluksi monille haastavalta, koska oppimiskulttuurimme on rakentunut usein päinvastoin. Olemme tottuneet, että joku määrittelee mitä meidän tulisi tietää ja osata. Maailma on kuitenkin nykyään niin kompleksinen, että kaikkien tarpeita palvelevien geneeristen sisältöjen tarjoaminen on mahdotonta ja jossain tapauksessa jopa ylimielistä. Sen vuoksi hedelmällisempää on aloittaa oppimismatka miettimällä minkälaista oppimista tulee tapahtua, jotta omat tavoitteet täyttyisivät. Tällöin syvenevät myös sitoutuminen ja motivaatio oppimiseen. Tähän seikkailuun ei tarvitse kuitenkaan lähteä yksin, vaan työstämme ensimmäisellä tapaamisella yhdessä! Kaikki alun tuntemattoman yli kulkeneet ovat saaneet kursseista irti paljon “normaalia” enemmän! 

Eli laitetaan homma käyntiin, käykää ilmoittautumassa ja houkutelkaa vielä mukaan kollega tai ystävä! Yleiset kysymykset mieluiten apaja -sivuston ryhmäämme, niin niistä hyötyvät kaikki. Huomatkaa että sieltä voi tilata kommenttien herätteet omaan sähköpostiin.  

Muutoin olkaa rohkeasti yhteydessä minuun! Odotan jo tapaamista ja uuden porukan uutta seikkailua! 

- Jere

 

Keskustele kurssista

Jos joku tarvitsee esimerkiksi työnantajalle PDF:n muodossa kurssiesitteen ja ohjelman, niin laittakaa minulle tiedoksi ja teen sellaisen suit sait.


02.03.2016

Hei! Soittelin kurssiin liittyen alkuviikosta ja lupasin laittaa vielä muistutusviestiä asiasta: eli tarvitsisin kurssin aikataulusta ja hinnasta mahdollisimman pian tiedon, että voin vahvistaa osallistumiseni ja laittaa kurssin hankkeemme vuosikelloon.


24.02.2016

Hei Susanna, lasken alkavalla viikolla hinnan. Aikataulu sovitaan yhdessä kurssilaisten kanssa, mutta käytännössä lähitapaaminen on ollut kerran kuussa ja tapaamisia 8 – 10. Avaan ensiviikolla myös varsinaisen ilmoittautumisen, niin saadaan homma käyntiin.


28.02.2016

Voisiko kurssi mitenkään olla ilmainen? Tätä kurssia voisin kokeilla


11.02.2016

Heippa Tomi, ihan ilmainen kurssi ei voi valitettasti olla ilman sponsoria :) Mutta jos sellaisen keksii jostain, niin sitten toki!


12.02.2016

Heippa,


vihdoin! Olen odottanut tätä aivan todella kauan, ja vihdoin ilmoittauduin! Osaisiko joku vastata, että miten kurssin alkamisesta tulee tietoa? :)


- Nita Ahola


09.02.2016

Hei Nita, juuri työstän tätä! Aloitus heti kun saadaan ryhmä kokoon, eli laittakaa sana kiertämään!


11.02.2016

HInta on vielä suuntaa antava ja muodostuu lopullisen osallistujamäärän mukaan. Samoin alkamisajankohta ja aikautulu rakennetaan yhdessä.


19.11.2015