Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Yhteisömanageri Master Class II

 • Kurssi alkaa: 
  Kurssi on päättynyt
 • Kurssin vetäjät:

  • Johanna Hytönen
  • Jere Rinne
 • Hinta: 
  250€

Yhteisömanageroinnin syventäväkurssi kokeneemmille konkareille. Syvennetään tietoja ja taitoja vertaisoppimalla. Tarkoitus on keskittyä enemmän yhteisöllisyyteen, yhteisöjen johtamiseen, motivointiin, innostamiseen. Menetelmät ja työkalut ovat tällä kurssilla tukemassa yhteisöllisyyttä.

16. - 17.4.2015 Startti, jossa yhteisöllisesti suunnitellaan kurssin sisällöt ja aikataulu. Pohditaan millainen yhteisö minulla on, mitä haluan vuoden aikana yhteisössäni edistää ja mitä yhteisömanagerin työni pitää sisällään.

 

1.-2.6.2015 Helsinki, Suunnitelmallisuus, merkityksellisyys, analysointi

Yhteisöjen elinkaari ja saattohoito, kriisit eri vaiheissa ja eri exit-vaihtoehdot. Hajautuneet yhteisöt, rihmastoyhteisöllisyys. Useat yhtäaikaiset yhteisöt esim. työssä. Toimivan somestrategian pohdinta. Suunnittelu- ajatus- ja hallintatyökalut. Tavoitteellisuus analysoinnissa, mitä kannattaa mitata, millä aikajänteellä kannattaa mitata. Miten sitoa strategia raportointiin ja analysointiin. Milloin aloittaa saattohoito esim. analytiikan perusteella, strategiassa miten saattohoito toteutetaan. Miten jalkautetaan somestrategia. Minkälainen sisältö voisi olla merkityksellistä. Miten hallita merkityksellisyyttä, kannattaako sitä hallita?

(Ei kuulu kurssiin, mutta suositeltavaa osallistua: 15.8. Tubecon, TubeConissa aikusparkissa on ohjelmassa workshoppeja kuinka videoita tehdään)

 

26.8.2015 Otavan Opistolla tekoäly ja oppimisteknologiat tapahtuma Mikkelissä

27.8.2015 lähipäivä Mikkelissä Tietojohtaminen ja tiedolla johtaminen

Mitä ovat ja miten eroavat toisistaan? Tietopääoman osat, luova tietopääoma ja uudistuminen. Arvon luominen tiedosta. Miten johdetaan näkymätöntä? Tietojohtaminen ja yhteisöt. Miksi yhteisömanagerin on tärkeää ymmärtää tietoprosesseja - ei pelkästään analytiikkaa, vaan myös tiedon jakamista, oppimista, uuden tiedon luomista? Millaisia konkreettisia tapoja on luoda yhteistä ymmärrystä, kun ei toimita samassa fyysisessä tilassa? Kuinka päästään informaation jakelusta ja tiedottamisesta yhteisöllisen työskentelyn asteelle? Mitä yhteisömanageri voi tehdä, ja mitä ei? Tutkimustietoa ja caseja.

 

8. - 9.10. Sitouttaminen, vuorovaikutus

Tarinankerronta, sisällöntuottaminen, käsikirjoittaminen, dramaturgiaSitouttaminen suunnitelmalllisilla tarinoilla. Mikä on tarina? Sisällöntuotanto tiimissä. Sitouttaminen somestrategiassa. Esimerkkejä toimivista vuorovaikutuksellisista yhteisöistä. Miten paljon organisaation kannattaa olla vuorovaikutuksessa somessa. Pitääkö organisaation olla aina tavoitettavissa. Mistä tietää, että on sitoutunut käyttäjä. Sitoutumisen elinkaari. Fasilitointi sitouttamisen välineenä. Sisäisen yhteisöllisyyden keinot ja työkalut. Mitä keinoja tarinan kerrontaan: video, infograafi, sarjakuva jne...

 

30.11. - 1.12. Visuaalisuus tehosteena

 • video: suunnittelu/käsikirjoitus, tekniikka (valaistus, taustamusiikki, kuvituskuvat, mobiilitekniikka, editointi, videon lataaminen ja latauspalvelujen käyttö (Youtube, Vimeo jne.)). Jokainen kuvaa videon, jota haluaa editoida ja käsitellä, etukäteen.

 • Ennen tätä kertaa olisi sisällöntuottaminen (käsikirjoitus) ja sitten olisi kotitehtävänä kuvata video?

 • vertaistuki, annetaan palautetta toistemme videoista ja kehitetään yhdessä

Keskustele kurssista

Sumplimme parhaillaan ensimmäisen lähipäivän ajankohtaa. Liity mukaan kurssille niin saat linkin sähköpostiisi. Sitova ilmoittautuminen alkaa myöhemmin erillisellä lomakkeella. -Johanna


03.03.2015