Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Yhteisömanageroinnin perusteet

 • Kurssi alkaa: 
  Kurssi on päättynyt
 • Kurssin vetäjät:

  • Johanna Hytönen
  • Jere Rinne
 • Hinta: 
  250€

Mitä yhteisömanagerointi oikein on? Miten sitä tehdään, miten yhteisöt syntyvät, miten niitä johdetaan, motivoidaan, osallistetaan jne. Tutustumme yhteisömanagerin työhön käytönnössä ja opettelemme perustyökalujen käyttöä. Kyseessä voi olla fyysinen ja/tai verkkoyhteisö. Avainasioita kurssilla ovat yhdessä oppiminen, vertaisoppiminen ja kokeilut.

Kurssisuunnitelma luotiin ensimmäisessä lähipäivässä:

26. - 27.3.2015 (Helsinki) Mistä yhteisömanageroinnissa on kyse & kurssisisältöjen suunnittelu yhdessä

Yhteisömanagerin profiili, oma yhteisömanagerin profiilini, millainen yhteisöni on ja ketä siihen kuuluu. Kevyen sisältöstrategian luominen. Oman vuoden mittaisen kehittämistehtävän hahmottaminen.

28. - 29.4.2015 (Tampere) Suunnitelmallisuus & tavoitteet & mittarointi

Kuinka yhteisömanageri suunnittelee työnsä ja ajankäyttönsä? Mitä kurssin aikana jokainen kurssilainen haluaa saada aikaiseksi. Luodaan seuraavia askelia, aikataulua ja toimintasuunnitelmaa. Jokainen luo suunnitelman omasta näkökulmastaan ja se voi olla esim. yhteisön sitouttamissuunnitelma, julkaisusuunnitelma, sisältöstrategia tai muu vastaava. Mietimme miten yhteisömanageri ja juuri sinä itse omassa työssäsi voit asettaa tavoitteita ja mistä tiedät onnistuneesi.

21. - 22.5.2015 (Hämeenlinna)

1.pv kikkakolmoset sitouttamiseen ja osallistamiseen, 2 pv. SomeTime-tapahtumaan osallistuminen.

25. - 26.8.2015 (Mikkeli)

Ensimäisenä päivänä sparraamme toinen toistamme jokaisen omien yhteisömanagerin haasteiden kanssa. Pyrimme löytämään vastauksia kinkkisiin kysymyksiin ja kokeiluita joilla saadan solmut aukeamaan. Toisena päivänä osallistumme Otavan Opiston tapahtumaan Oppimisteknologiat ja tekoäly, koska yhteisömangerin on syytä olla uusimpien tuulten aallon harjalla.

14. - 15.10.2015 Visuaalisuus yhteisömanagerin työssä.

Kuinka yhteisömangeri voi hyödyntää videoita, tarinankerrontaa, infograafeja tai muita visuaalisia keinoja.

2.12.2015 Tulosten analysointi

Pysähdymme katsomaan taaksepäin mitä jokainen kurssilainen on saanut aikaiseksi oman yhteisön eteen. Mitä valintoja on tehty, mikä meni hyvin, missä meni vikaan, mitä opittiin. Mietimme miten yhteisömanageri voi analysoida työnsä tuloksia, mitä dataa on kertynyt ja mitä siitä voidaan oppia.

25. - 26.1.2015 CMADFI-tapahtumaan osallistuminen & oman työn reflektointi (näyttöjen suorittaminen) & kurssin päätös

Sitovat ilmoittautumiset tämän linkin kautta http://www.eventilla.com/event/mZ5qb

HUOM! Ryhmään liittyminen ei riitä ilmoittautumiseksi.

Lisätiedot Johanna Hytönen, 040 167 9885, johanna.hytonen@otavanopisto.fi

 

 

Keskustele kurssista

Hei Ensimmäisessä tapaamisessa mukana olleet! Kaipaisin kokemuksianne/ kommenttejanne. Laitathan niitä tänne mukaan pääsemisen helpottamiseksi.


06.03.2015

Hei Heidi!

Kokemuksien vaihto onkin tärkeää ja hyvä, että kannustat muita siihen. Dokumentoimme yhdessä päivän antia ja yleensä porukka on twiittaillutkin ahkerasti. Tilanteen mukaan katsotaan tehdäänkö tallennetta. Osittain on sellainen meininki, ettei sitä kuhinaa kannata tallentaa. Avataan myös suljettu keskusteluryhmä, jossa voitte jakaa kokemuksia. -Johanna


10.03.2015

Virallinen ja sitova ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta https://ssl.eventilla.com/event/mZ5qb

Ensimmäinen lähitapaaminen on to 26.3. - pe 27.3., koska silloin pääsee eniten porukkaa paikan päälle. Etäosallistuminen on myös mahdollista.


Vielä mahtuu kurssille mukaan uusia seikkailijoita, joten kutsukaa mukaan tuttuja ja jakakaa viestiä somessa. Kerätään yhdessä huippuporukka kasaan! -Johanna


17.02.2015

Hei, onko lähitapaaminen 26.-27.3. päiväsaikaan? Miten paljon kurssi tulee työllistämään viikoittain, eli onko joka viikko esim. jotain kotitehtäviä?


25.02.2015

Hei Sari!

Kellonajat varmistuvat, kun paikka varmisuu eli ihan lähipäivinä, mutta päivällä tapaamme. Aloitus on luultavasti 10 - 12 välillä torstaina ja jatkamme 16 - 18 asti riippuen aloitusajasta. Perjantaina olemme klo 9.00 - 16.00 lopetamme viimeistään. Kurssin väleissä tapahtuu kurssilaisten omaehtoista toimintaa, jonka tarkoitus on kytkeytyä omaan työhön tai esim. työnhakukampanajaan tai vapaa-ajan toimintaan. Suoritettavia tehtäviä ei ole. Jokaisella olisi hyvä olla jokin fyysinen tai virtuaalinen yhteisö, jonka toimintaa kehittää kurssin ajan. Tämä yhteisö voi olla niin töistä kuin harrastuksista tai vaikkapa kyläyhteisön kehittäminen. Jos et pääse osallistumaan lähipäiviin, voi tehtäväksesi tulla pohtia asioita, joita lähipäivässä tehtiin. Lähipäiviä tulee olemaan vuoden aikana noin 5 kappaletta (2 päivää kerrallaan yleensä).


03.03.2015

Onko jo sovittu milloin aloitetaan?


09.02.2015
Show all 6 comments

Hei Heidi! Päivämääriä ei ole vielä päätetty. Se tehdään lähipäivinä. T. Johanna


10.02.2015

Hei! Eniten porukkaa pääsee paikalle to 26.3. - pe 27.3., joten ensimmäinen lähijakso pidetään silloin Helsingissä. - Johanna


17.02.2015

Hei! En pääse ensimmäiseen lähijaksoon. Miten voin osallistua jatkopäivämäärien valintaan? T:Maija


28.02.2015

Minä myös haluan osallistua lähipäivien valintaan. Koska onsuunnittteilla seuraavat? Entäpä kooste ensimmäisistä, mihin se tulee?


01.03.2015

Hei, ensimmäiseen lähijaksoon voi osallistua myös etänä, mutta jos tämäkään ei onnistu, käy kirjoittamassa omia ajatuksiasi sinua kiinnostavista teemoista sekä jätä omat päivämäärä ehdotuksesi. Laitan kurssi-infon mukana Google Drive dokumentin, jonne voitte käydä näitä ajatuksia kirjaamassa.


03.03.2015

Huomasin koko ajan luulleeni että kurssin aloitus olisi helmikuussa. Onneksi olin väärässä. Aloitamme vasta maalikuussa. Pääsen paikalle.


10.03.2015

Sain muutaman kysymyksen kurssista. Kysykää ihmeessä lisää!


- Millainen kurssi on kyseessä? Kyseessä on peruskurssi yhteisömanageroinnista kiinnostuneille. Suositus on, että jokaisella on jokin yhteisö, jonka kanssa tekee töitä oli se sitten työn tai vapaa-ajan puolelta.


- Kuinka paljon siinä on lähiopetusta ja onko lisäksi verkkoluentoja? Kurssilaiset määrittelevät itse kurssin pituuden ensimmäisellä suunnittelu kerralla. Kaikki muut ryhmät ovat päätyneet noin 10 kuukauden mittaiseen kurssiin. Vähintään yhteen lähitapaamiseen on hyvä osallistua, halutessaan voi osallistua myös etänä. Lisäksi järjestämme verkkokoulutuksia.


- Missä lähiopetus järjestetään? Ensimmäinen kerta järjestetään Helsingissä. Muutoin olemme kiertäneet eri paikoissa sen mukaan mistä osallistujat ovat.


- Montako tapaamiskertaa aikaisemmilla kursseilla on ollut ja ovatko ne viikolla vai viikonloppuisin? Viime vuonna kurssilaiset sopivat kuusi lähitapaamista 11 kuukauden aikana. Tapaamisia oli to-pe sekä pe-la vaihdelle sen mukaan miten ihmiset pääsi parhaiten paikalle. Vaihdeltiin, jotta jokainen pääsee joskus lähipäivään.


- Millaista sisältöä kurssilla on? Sisällöt päättää kurssilaiset itse. Viime vuoden sisällöt näet täältä: http://apaja.otavanopisto.fi/kurssit/yhteisömanageri-iii-kurssi


- Onko se tarkoitettu aktiivisille somen käyttäjille vai aloittelijoille? Kurssin aikana opetellaan uusia juttuja, mutta olisi tärkeää, että olisi tehtävä, jossa oppimaansa voi soveltaa ja kokeilla. Yhteisömanageri toimii myös fyysisissä yhteisöissä ja asiakasrajapinnassa, joten sosiaalinen media ei ole välttämättömyys. Tosin se tukee erinomaisesti fyysisten yhteisöjen toimintaa.


- Minkä hintainen kurssi on? Viime vuonna koko kurssi maksoi 250 euroa. Tätä luokkaa se tulee varmasti nytkin olemaan.


26.01.2015

Liity mukaan kurssille nyt niin saat linkin, jossa sumplitaan aloitusaikaa. -Johanna


26.01.2015