Oppijoiden ja osaajien kohtaamispaikka
Tutki, ihmettele, opi!

Listaus termillä: kurssi

Jedi rekisterikilpi

Syvennetään vielä ajattelua ja osaamista yhteisömanageroinnista. Kurssi on tarkoitettu jossain vaiheessa Yhteisömanageri Master Class -kurssin käynneille. Siirrytään tällä kurssilla selkeästi välineistä ja ympäristöistä syvempään kehittämiseen; yhteisön kulttuurin kestävä rakentaminen, asiakkaiden ja sidosryhmien osallistaminen tarinaan, kriiseihin valmistautuminen ja niissä toiminen ainakin teemoina. 

Tähän mennessä sisällöiksi on ehdotettu jo näitä aiheita:

1. Kriisiviestintä ja vihapuhe - miten varautua, miten harjoitella (tämä sen vuoksi, että näinä päivinä yhä useampi organisaatio voi joutua yhtäkkiä aivan tolkuttomaan tilanteeseen yhä helpommin)

2. Tapahtumien ja projektien some360 -suunnittelu ja toteuttaminen - ajolista, tapahtumien tarinallistaminen, yleisön osallistaminen tarinaan jne.

Mitä muuta? Ehdottakaa kommentteihin aluksi. Pyritään saamaan ryhmä kokoon maaliskuun aikana ja startti huhtikuulle! 

 

0
Kurssin vetäjä
Jere Rinne
Kurssin ajankohta
28.03.2016 - 28.02.2017
muutosagenttikuva

Kansalaisyhteiskunnassa tapahtuu: kansalaisten uudet barrikadit synnyttävät Ravintolapäiviä, Siivouspäiviä, Kaljakelluntaa ja Tahdon-kampanjaa. Samalla partiolaiset ja martat kasvattavat jäsenmääriään. Miten mennä mukaan tähän muutokseen, mitä opittavaa meillä on toisten kokemuksista ja mitä opetettavaa sinulla on muille?

Olemme kokoamassa vaikuttavan kansalaisuuden kurssia alkamaan tammikuun lopusta. aPaja-mallilla tehtävä opintokokonaisuus suunnitellaan alustavasti yhdessä aiheesta kiinnostuneiden kanssa ja loppufiilaus tehdään osallistujien kanssa.

Ensimmäinen tapaamiskerta on 28.-30.1. Lahden kansanopistossa (Harjukatu 46, torstaista noin puolesta päivästä lauantaina noin puoleen päivään, tarkennamme ohjelmaa tammikuussa). Alustavasti suunnitteilla on noin 6 lähitapaamista (Lahden lisäksi Helsingissä sekä mahdollisia kiinnostavia vierailukohteita) sekä etä/verkkotyöskentelyä tammikuusta loka-marraskuulle. Apaja-mallin mukaisesti koulutus suunnitellaan osallistujien kesken, joten tarkka ohjelma varmistuu vasta ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen.

Kurssin kokonaishinta on 150 eur, mutta 10.1. asti ilmoittautumisille early bird -hinta 130 eur. Olemme varanneet myös muutaman ilmaispaikan, kysy niistä (työttömät ym.).

Tsekkaa käytyjä keskusteluja ja kommentoi ja ehdota ohjelmaa. Miten ylläpitää kipinää? Miten keskittyä toimintaan ja tekemiseen byrokratian tai identiteetin rakentamisen sijaan? Oppimisen teemoissa on mm. uudet tavat organisoitua, laillisen ja laittoman toiminnan rajanvedon pohdinta mutta myös kansalaistoiminnan peruskauraa viestinnästä ja rahoituksesta. Työstetään omia projekteja ja sparrataan muiden ideoita eteenpäin.

Mikä sinua kiinnostaa, tai mitä meidän pitäisi sisällyttää? Jaa ideasi ja kommentoi muiden ajatuksia täällä.

Koulutuksen järjestävät Lahden kansanopisto, osuuskunta Törmäämö ja Otavan Opiston Osuuskunta.

Lisätietoja: Pauliina Jalonen, pauliina.jalonen@otavanopisto.fi, 045-873 2828

 

 

0
Kurssin vetäjä
Pauliina Jalonen
Kurssin ajankohta
04.01.2016 - 31.12.2016

Kurssin tärkeintä sisältöä on vertaisoppiminen ja osaamisen jakaminen. Seuraava teema valitaan aina yhdessä tarpeen ja ajankohtaisuuden mukaan. Hyppää mukaan heti, niin päästään alkuun nopeammin. Kurssin aikana työstetään omaa kurssiportfoliota, jonka avulla opittua ja oivallettua voi osoittaa myös muualla. 

1. tapaaminen: yhdessä valittu teema + yhteisön aktivointi ja innostaminen, omat caset (2 pv, 2 - 4 op) 

2. tapaaminen: yhdessä valittu teema + tarinallistaminen työkaluna ja innostaminen, omat caset (2 pv, 2 - 4 op) 

3. tapaaminen: yhdessä valittu teema + omat caset, portfolion välitsekkaus (2 pv, 2 - 4 op)   

4. tapaaminen: yhdessä valittu teema + kurssiportfolion esittely / vertaisarviointi (2 pv, 2 - 4 op) 

 

Tapaamisten välillä kurssin sisällöt ja ohjaus etenevät verkossa. 

 

Kuva on kuvakaappaus Master Class kurssilaisten Pauliina Mäkelän, Hannele Kalskeen ja Anne Stoltin tekemästä Prezi-esityksestä.

5
Kurssin vetäjä
Kurssin ajankohta
01.03.2014 - 28.02.2015
Tilaa syöte Listaus termillä: kurssi